Local

Un nou focar Covid-19 la IRO. Cinci pacienți s-au infectat cu noul coronavirus

Publicat: 06 sept. 2021
Institutul Regional de Oncologie Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

„INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE – Secția Hematologie – 5 pacienți

Măsuri:

Pacienții au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Contacții vor fi testați. S-a interzis accesul vizitatorilor în secție. S-au sistat internările. S-au testat 58 angajați, toți cu rezultat negativ”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43332 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 29 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat  tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 953.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a efectuat 15 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 410510 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 219503 au fost vaccinate cu doza I și 191007 cu doza II. Pe data de 05 septembrie 2021 au fost vaccinate 196 de persoane. Mentionam ca 134 persoane au primit doza I și 62 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 24020  de vaccinari, 75 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 septembrie 2021, sunt ocupate  118 paturi din care 18 sunt paturi ATI (din care 3 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași).

 Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 3 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 5 paturi ATI:

  • 3 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 2 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 06 septembrie 2021, un număr de 372 de persoane se află în izolare, iar 256 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43771 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44259 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu