Actualitate

Un nou focar de coronavirus la Iaşi. Anunţul făcut de Direcția de Sănătate Publică Iași

Publicat: 22 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou focar de coronavirus la Iaşi. Anunţul făcut de Direcția de Sănătate Publică Iași
Un nou focar de coronavirus la Iaşi. Anunţul făcut de Direcția de Sănătate Publică Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași gestionează un nou focar COVID-19 la Centrul de Servicii Sociale Mircești. Un număr de 6 persoane au fost confirmate cu Covid-19. Este vorba de 4 beneficiari şi 2 angajaţi. Capacitatea unităţii este de 50 de beneficiari.

În cauză au fost dispuse următoarele măsuri:

Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv.

Aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante;

Efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la proveniența numărului crescut de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 astfel:

Un număr de 24 de teste pozitive provine de la teste efectuate în mediu privat – companii care au solicitat angajaților să se testeze, teste voluntare etc.

Un număr de 28 de teste pozitive provine de la persoane care au ajuns cu diverse afecțiuni în Unități de Primiri Urgențe și necesitau diverse intervenții medicale.

Un număr de 15 teste pozitive au fost transmise către DSP Iași de la unități medicale aflate în alte județe – fiind vorba despre persoane din județul Iași testate în alte județe.

Un număr de 8 tesste pozitive provine de la persoane care aveau programate diverse intervenții medicale, fie chirurgicale sau nechirurgicale.

Direcția de Sănătate Publică Iași mai informează că un medic infecționist de la Vaslui a fost delegat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași pentru a completa echipa de medici care monitorizează centrele sociale cu focare din județul Iași și unde a fost instituită carantina.

Adauga un comentariu