Local

Un nou moment tensionat la Opera Națională Română din Iași! Iată ce întrebări are liderul Sindicatului ARTIS, artistul Marius Aftaragaci, pentru Ministerul Culturii – VIDEO

Publicat: 16 iul. 2021
Liderul Sindicatului ARTIS, artistul Marius Aftaragaci

O nouă zi de proteste la Opera Națională Română din Iași. Sindicatul ARTIS Moldova, prin intermediul liderului Marius Aftaragaci, adresează o serie de întrebări pentru Ministerul Culturii. Totul a pornit de la solicitarea demiterii managerului Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea.

„Avem niște întrebări pentru Ministerul Culturii, și anume dacă a constituit un audit pentru toată perioada în care aceste manager a fost la Opera din Iași, și anume: dacă toate rectificările bugetare, reorganizările din care au ieșit procese câștigate de către angajați și multe alte abateri, nereguli constatate în toate rapoartele existente, dacă s-a făcut un audit public, cine a girat împreună cu acest manager, cine a girat toate abuzurile de la această Operă Națională din Iași?

Vreau să  ne spună și nouă dacă a făcut asemenea demersuri și dacă a făcut inclusiv demersuri pentru a recupera banii prejudiciați în mod special cei demonstrați din instanță, despăgubiri materiale, morale, onorarii avocați, dacă a făcut demersuri pentru a recupera și când are de gând să le facă și dacă se va constitui parte civilă în procesul penal, unde este estimat un prejudiciu de peste 5 milioane de lei și dacă se va constitui ca parte civilă pentru recuperarea acestor sume. Vreau să le spună domnul ministru, Bogdan Gheorghiu, domnul Demeter, secretar de stat, doamna secretar general, Camelia Marcu și vreau să rectific ce am spus ieri, 760 de mii, peste 760 de mii de lei, numai din procesele din instanțe. Banii aceștia cum vor fi și când vor fi recuperați?”,

 

Comentarii
 • sa fie numit un director dintre artisti care cunoaste bine Opera si problemele ei. Nu cercetati penal si nici oameni politici traseisti dupa cum bate vantul. E un manager artistic la Opera care merita din plin fotoliul.

 • ROLUL SINDICATULUI ESTE SA APERE DREPTURILE SALARIATILOR ,NU NUMESTE MANAGERUL SI NU FACE POLITICA UNUI PARTID! CHIAR DACA PLEACA RANCEA ONRI V-A FI UN ANONIMAT CULTURALSI O MANCATORIE CONTINUA !………

 • Au iesit 11 oameni la protest, se vede clar cati sunt, pe ceilalti nu i-a intrebat nimeni ce doresc, vor sa puna un om politic care nu are legatura cu artistii, n-are studii in domeniu, doar politic, care a fost in guvenul lui ciolos si se fatzaie de la un partid la altul functie de context. CHIAR NU SE GASESTE UN MANAGER PRINTRE ARTISTII OPEREI IESENE care sa conduca institutia????? Nici aici ,la Opera, nu scapam de oamenii politici?????

 • Concursul pentru acest post pe care l-a dat Rancea acum 10 ani, a fost masluit de cei din Ministerul Inculturii in asa fel incat desi s-au inventat niste conditii de participare cu dedicatie ca sa fie singura concurenta, asa competenta a fost Delapidatoarea ca a luat concursul cu nota minima.
  Adica a participat singura si era sa iasa pe locul doi.
  Concluzia este ca la acest minister s-au perindat numai oameni care au sustinut-o sa fure cat a putut, iar acum se vede din avion ca vor sa puna Lupul paznic la oi pentru PARANDARAT.
  DNA, care probabil face bishnitza cu masti sau alte shmenuri de sezon si nu are timp de astfel de anchete, nu este interesat sa ia firul povestii incepand de acum 10 ani cercetand deciziile si documentele ministrilor si secretarilor de stat, etc, din acest Minister Capusa, decizii care au legatura Delapidatoarea.
  Cu siguranta ca s-ar descoperi ca grupul infractional organizat este mai numeros si cuprinde si nume din acest minister.
  Mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la suprafata cand se vor astepta infractorii cel mai putin.
  Din pacate sunt multi angajati carora le convine situatia si nu sunt interesati de soarta acestei institutii unde ei desi sunt artisti, se comporta ca niste functionarasi cu eticheta de SCLAV pe frunte, si nu sunt alaturi de colegii lor care se opun JAFULUI sustinut de MINISTERUL INCULTURII.

Adauga un comentariu