National

Un nou protest al angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti. Care este motivul

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou protest al angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti. Care este motivul

Mai mulţi angajați ai Societății de Transport București (STB) protestează, în aceste momente, artandu-şi nemulțumirea după ce Autobaza Pipera va fi relocată etapizat. În locul acesteia se va construi Spitalul Metropolitan.

Angajații STB au ieșit în stradă, luni, 20 ianuarie în jurul amiezii, la baza Podului Pipera, din Capitală. Manifestanţii au ieşit în stradă după ce au primit o notă informativă, în care se arată că vor fi relocați. Potrivit documentului, relocarea va avea loc în etape. Concret, trei etape, începând de luni și continuând în 22 și 27 ianuarie.

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locație unde să fim mutați. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulțumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a spus liderul de nucleu la Autobaza Pipera, Vasile Ciută.

Transportul este afectat în mod parțial, pentru că la fața locului sunt mulți șoferi care deja au ieșit din tură. Liniile care afectate de protestul angajaților STB sunt 301, 135, 104, 300 și cele care operează la periferia Capitalei.

„Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă. Supărarea oamenilor este că cei din conducerea STB au venit și ne-au prezentat programul de relocare. Un domn din conducere i-a propus unui coleg că dacă nu-i convine nu are decât să plece la domnul Pandele, la Voluntari”, a mai spus Vasile Ciută.

Adauga un comentariu