Prima pagină » International » Un nou război economic a început între China și UE. Companiile chineze doresc ca Beijingul să controleze importurile de lactate din Europa.
Un nou război economic a început între China și UE. Companiile chineze doresc ca Beijingul să controleze importurile de lactate din Europa.

Un nou război economic a început între China și UE. Companiile chineze doresc ca Beijingul să controleze importurile de lactate din Europa.

08 iun. 2024, 17:48,
BZI.ro, în International

Companiile chineze intenționează să ceară autorităților de la Beijing să demareze o investigație asupra importurilor de anumite produse lactate din Uniunea Europeană, conform informațiilor publicate sâmbătă de publicația oficială Global Times, citând surse din interiorul industriei.

Potrivit datelor publicate de Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene, în anul 2023 blocul comunitar a exportat spre China produse lactate în valoare de 1,7 miliarde de euro, în scădere față de exporturile în valoare de două miliarde de euro din 2022. Articolul publicat sâmbătă pe rețeaua X, în care ne sunt oferite alte detalii, vine într-un moment în care tensiunile comerciale între UE și China se intensifică, iar Comisia Europeană a demarat mai multe investigații asupra importurilor din China pentru a-i proteja pe producătorii europeni.

În luna ianuarie, China a demarat o investigație asupra importurilor de coniac din UE.

În replică, Uniunea Europeană a demarat, în luna mai, o investigație asupra produselor laminate din oțel provenite din China. De asemenea, Comisia Europeană investighează vehiculele electrice produse în China, anchetă care este așteptată să se finalizeze cu taxe vamale suplimentare. În luna mai, aceeași publicație Global Times informa că firmele chineze vor ca autoritățile să demareze o investigație și asupra importurilor de carne de porc din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *