National

Un nou record de alcoolemie la volan. 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou record de alcoolemie la volan. 328 mgl alcool pur în aerul expirat
Un nou record de alcoolemie la volan

Un șofer a fost prins la volan cu o alcoolemie-record. Întâmplarea a avut loc pe 10 martie pe autostrada A2. Polițiștii de la Brigada Autostrăzi au desfășurat o acţiune de amploare și l-a tras pe dreapta pe șoferul care se deplasa pe direcția Bucureşti – Constanţa.

Astfel, polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost unul șocant. Avea o alcoolemie de 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, un record greu de atins și care ar fi putut duce la o tragedie.

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal

Limita dintre contravenţie şi infracţiune este stabilită prin lege la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De regulă, rezultatul alcoolemiei în aerul expirat se traduce printr-o valoare dublă a cantităţii de alcool în sânge.

Drept urmare, pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Razie de amploare a poliţiştilor de la Brigada Autostrăzi

În perioada 6 – 12 martie 2023, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 2.411 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.

Astfel, conform Poliției Române, au fost aplicate 557 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 499 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 40 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 30 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 357 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Alcoolemie-record de 4,02 la un tânăr de 30 de ani

Un alt incident a avut loc în luna februarie a acestui an. Un bărbat din Mehedinți a fost prins de polițiști conducând în starea avansată de ebrietate.

El a fost depistat având o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conform oamenilor legii, el consumase şi droguri. Șoferul a fost condus la un spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

„La data de 04 februarie a.c, ora 08.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56A, în localitatea Hinova, un bărbat de 30 de ani, care conducea un autovehicul după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cea mai ridicată valoare constatată de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi”, au anunțat reprezentanții IPJ Mehedinți la avea vreme.

Adauga un comentariu