Eveniment-Social

Un nou spectacol on-line propus de Teatrul Național Iași

Publicat: 12 mai 2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatrul Național – TNI „Vasile Alecsandri” din Iași vine cu o nouă propunere artistică, în această perioadă a pendemiei de COVID-19! Este vorba despre o nouă transmisiune on-line. Astăzi, 12 mai 2020, de la ora 11:00, va rula piesa „Made in Est”. Spectacolul poate fi vizionat timp de 24 de ore pe facebook.com/TNIASI/ și pe canalul de YouTube

O nouă provocare virtuală pentru public din partea Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași. Totul este programat astăzi, 12 mai 2020, de la 11:00, unde va avea loc un nou spectacol on-line pe Scena 5 a Naționalului. Acesta poate fi vizionat timp de 24 de ore pe facebook.com/TNIASI/ și pe canalul de YouTube.

„Made in Est”, noul spectacol on-line transmis de Teatrul Național Iași

Este vorba despre piesa „Made in Est”, un text inspirat dintr-un caz real, scris de Constantin Cheianu. Regia – Claudiu Goga, costume: Axenti Marfa, decor: Ștefan Caragiu, muzica: Constantin Lucian Țurcanu, video: Alexandru Condurache, mișcare scenică: Alice Șfaițer.

Distribuția: Cosmin Maxim, Teodor Corban, Octavian Jighirgiu, Constantin Pușcașu, Radu Ghilaș, Pușa Darie, Călin Chirilă, Diana Roman, Doru Aftanasiu, Georgeta Burdujan, Dumitru Năstrușnicu, Irina Răduțu Codreanu, Diana Chirilă. Constantin Cheianu povestește într-o notă cum a apărut ideea acestei piese:

„Cu vreo doi ani înainte, presa din Chișinău relata cazul șocant al unui medic de la Spitalul de Urgență, care nu a dorit să acorde îngrijiri unui tânăr adus după un accident rutier, pe motiv că acesta nu avea asupra sa polița de asigurare medicală și nici bani. Tânărul a murit. El s-a dovedit a fi chiar fiul medicului în cauză. Acest caz mi-a servit drept punct de plecare atunci când am început să scriu textul de față, bazat în totalitate pe fapte reale”, mărturisește Cheianu.

Spectacolul beneficiază de cheia modernă și sincretică a unei construcții muzicale, textul conținând interludii hip-hop încă din scriitură.

Adauga un comentariu