Eveniment-Social

Un nou termen în procesul avocatului acuzat că a distrus sicrie! Ieșeanul se consideră nevinovat!

Publicat: 20 ian. 2020

Un membru al Baroului Iași, Leonard Dumitru Călin, și soția acestuia sunt acuzați de procurori de comiterea unor infracțiuni. Procurorii ieșeni i-au trimis recent pe cei doi soți în judecată. Avocatul susține că este nevinovat și că procurorii nu ar fi trebuit să îl trimită în judecată

Astăzi va avea loc un nou termen în procesul în care un membru al Baroului Iași este acuzat, alături de soția sa. La acest termen, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași vor asculta ce au de declarat martorii din dosar.

La un alt termen, avocatul ieșean Dumitru Leonard Călin a cerut recuzarea judecătorului, dar solicitarea i-a fost respinsă de către instanță.
Acesta a susținut că procurorii ar fi comis un abuz în dosar, prin trimiterea sa și a soției sale în judecată.

Trimiși în judecată

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus trimiterea în judecată a avocatului Leonard Dumitru Călin, membru al Baroului Iași, dar și a soției acestuia, Dorelia Lucia Călin, pentru comiterea unor infracțiuni, printre care se regăsesc cele de amenințare, distrugere, vătămare corporală și ultraj contra bunelor moravuri.
Potrivit anchetatorilor, la audieri, avocatul ieșean și soția sa ar fi declarat că spațiul respectiv li se cuvine și firma de pompe funebre ar fi avut un contract de închiriere nul.
Conform spuselor lui Leonard Călin, un alt procuror a emis o soluție de clasare pe fapte similare, deoarece proprietatea bunurilor aparține soției sale, nu reprezentanților firmei de pompe funebre.

Conflict cu reprezentanții unei firme de pompe funebre

În urmă cu aproximativ cinci ani, avocatul ieșean și soția sa au fost implicați într-un conflict cu reprezentanții unei firme de pompe funebre care susțineau că închiriaseră un imobil de pe strada Eternitate. Imobilul se află în apropierea Cimitirului „Eternitate”. Imobilul respectiv le aparținuse părinților soției avocatului ieșean, iar aceasta și Leonard Călin ar fi dorit evacuarea firmei din spațiul în cauză.

Anchetatorii au afirmat că cei doi soți ar fi amenințat reprezentanții firmei de pompe funebre, ar fi provocat distrugeri și ar fi vătămat persoane chemate pentru a efectua reparații în imobil. Conflictul a durat mai multe luni, avocatul ieșean fiind chemat atunci de polițiști la secție, pentru a da declarații. La acea dată, proprietarii firmei de pompe funebre au precizat că avocatul și soția sa ar fi distrus mai multe bunuri din imobil, printre care și sicrie.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu