Sport

Un nou vis împlinit pentru tânărul portar Ștefan Târnovanu. Uriașul din poarta Iașului, convocat în premieră la naționala U21

Publicat: 13 nov. 2019

La o lună și jumătate după ce a semnat cu FCSB, portarul echipei Poli Iași, Ștefan Târnovanu, trăiește un nou moment important al carierei sale. Tânărul goal-keeper în vârstă de 19 ani a fost convocat în premieră la naționala Under 21 a României pentru meciurile cu Finlanda și Irlanda de Nord, din preliminariile EURO 2021.
Evoluțiile constant bune în tricoul Politehnicii Iași nu au trecut neobservate, iar selecționerul Mirel Rădoi l-a convocat pe Târnovanu în premieră la lot, alături de Andrei Vlad (FCSB) și Marian Aioani (Chindia).

Portarul Politehnicii a declarat că în urmă cu două luni, când era rezervă la Iași, nici nu visa la tot ce i s-a întâmplat într-un timp atât de scurt.

„Am primit vestea convocării înainte de a pleca la Clinceni, pentru meciul de sâmbătă, din Liga 1. Am fost foarte surprins. Domnul Mirel Rădoi a văzut probabil că joc meci de meci la Poli Iași, am avut și evoluții cât de cât bune și a venit această convocare. Sunt foarte fericit și mândru că munca mea a dat roade. Mă bucur că am ajuns la lot de la Iași, înainte de a pleca la FCSB. Este de departe cea mai bună perioadă din cariera mea. Am început să apăr, a venit apoi transferul la FCSB, iar acum convocarea la lotul național. Acum două luni nici nu visam la toate acestea”, a declarat Ștefan Târnovanu.

A semnat cu FCSB la finalul lunii septembrie

Tânărul goal-keeper ieșean spune că va da totul la antrenamentele echipei naționale pentru a încerca să-l convingă pe selecționer că merită să joace sub tricolor:

„Nu știu dacă am șanse să joc în aceste două meciuri, dar eu voi da totul la antrenamente. Iar dacă se va apela la mine, voi da tot ce am mai bun pe teren. Îmi doresc să câștigăm ambele meciuri, pentru a păstra șanse mari de calificare la turneul final”.

În vârstă de 19 ani, Ștefan Târnovanu a semnat cu FCSB la sfârșitul lunii septembrie, clubul ieșean primind pentru acest transfer suma de 200.000 de euro.loading...

Adauga un comentariu