International

Un om de afaceri indian și-a cumpărat mască de protecție din aur! – FOTO

Publicat: 20 iul. 2020
ALT=
Un om de afaceri indian și-a cumpărat mască de protecție din aur!

Un om de afaceri idina, din statul Odisha, și-a cumpărat mască de protecție din aur. Acesta susține că din copilărie are o obsesie pentru aur. Alok Mohanty nu a putut suporta să poate o simplă mască de protecție N-95, așa că și-a luat una căptușită cu metalul prețios. Alok Mohanty a plătit 350.000 rupii, aproximativ 21.000 de euro.

În India, purtarea de echipamente de protecție de lux a devenit cea mai recentă tendință, în mijlocul pandemiei coronavirusului. Mai mult persoane au ales să poarte măști de protecție aurite și chiar cu diamante.

Mohanty, rezident în Cuttack, i-a solicitat unui bijutier local să-i facă o mască de aur.

Un om de afaceri indian și-a cumpărat mască de protecție din aur: Costă o avere!

Din pozele postate de Mohanty pe o rețea de socializare, se poate vedea clar dragostea lui pentru aur. Omu lde afaceri indian și-a asorat masca de aur cu lanțurile și inele de aur, încrustate cu bijuterii.

„Port ornamente de aur de 30-40 de ani. Purtarea aurului este slăbiciunea mea. După ce am văzut oameni care poartă măști de aur, am rugat imediat pe bijutierul meu să proiecteze una pentru mine”, a spus omul de afaceri, citat de presa locală.

Mohanty poartă masca de protecție din aur în momentul în care face sport pe străzile din Cuttack, aceasta fiind o mască N-95 cu o plasă groasă de aur cusută pe ea.

„Realizarea măștii de aur a durat 22 de zile și costă  aproximativ 350.000 de rupii. Pentru realizarea măpștii au fost necesare aproximativ 100 de grame de aur”, a adăugat Mohanty.

Pe pagina de socializare a omulu ide afaceri reacțiile au venit imediat, mulți comentând masca luxoasă lansată de omul de afaceri. De altfel, purtarea unei măști de protecție din aur a devenit o mdă printre oamenii cu bani din India.

„În viitor, situația financiară a unei persoane va fi cunoscută prin masca pe care o poartă, nu prin calitatea hainelor. #COVID-19″, a comentat narain41 pe pagina de Twitter a omului de afaceri.

Masca de aur, o modă pentru bogații din India

Un alt bijutier din India face măşti din aur şi argint. Pentru o mască îi trebuie aproximativ o săptămână de lucru.

Acesta a creat o mască din aur, de aproximativ 50 de grame, prevăzută cu câteva găuri, pentru a se asigura astfel o respirație ușoară.

Cu toate acestea, când a fost întrebat despre eficacitatea acestuia, el a spus că nu este destul de sigur. „Nu sunt sigur dacă această mască va fi eficientă”, a spus bărbatul, potrivit indianexpress.com.

Fotografiile și videoclipurile bărbatului care purta masca de aur au atras atenția în mediul online și au iscat comentarii diverse. În timp ce unii s-au întrebat de ce a cheltuit atât de mulți bani dacă nu este sigur că masca va funcționa, alții au făcut observații că, în ciuda a tot ceea ce a reușit, bijutierul nu a înțeles importanța purtării unei măști pe fondul pandemiei.

Mulți au susținut că ar fi putut cumpăra multe măști eficiente pentru a menține infecția la îndemână și că așa ar fi putut ajuta efectiv mai mulți oameni săraci. Alții, în schimb, au avut o abordare sarcastică asupra acestei inițiative.

Adauga un comentariu