Local

Un părinte, condamnat la Iași pentru că și-a altoit copiii! Bărbatul, obligat să le plătească daune morale de mii de euro celor două odrasle! (Exclusiv)

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un părinte condamnat la Iași pentru că și-a altoit copiii Bărbatul obligat să le plătească daune morale de mii de euro celor două odrasle Exclusiv
Un ieșean a fost condamnat de judecători pentru că și-a agresat copiii

Un bărbat din Iași a fost condamnat ieri de judecători pentru violență în familie și nerespectarea hotărârilor judecătorești. În plus, Mihai Chirilă a fost obligat să le achite daune morale celor doi copii ai săi. Ieșeanul a fost acuzat că i-ar fi agresat pe copii și nu ar fi respectat ordinul de protecție emis de magistrați pe numele său

Un părinte a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de violență în familie și nerespectarea hotărârilor judecătorești. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Chirilă la pedeapsa rezultantă de 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru violență în familie și nerespectarea hotărârilor judecătorești, ambele în formă continuată.

„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu Iași sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 80 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Mihai Chirilă, obligat să le achite copiilor daune morale

Pe lângă pedeapsa aplicată, magistrații l-au obligat pe Mihai Chirilă și la plata unor despăgubiri către cei doi copii.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă M.C. și îl obligă pe inculpat să-i plătească acesteia suma de 1.000 de euro, cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă G.C. și îl obligă pe inculpat să-i plătească părții civile suma de 1.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenții formulate de către părțile civile, ca nefondate”, au adăugat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul, acuzat că și-ar fi agresat copiii și nu ar fi respectat deciziile judecătorilor

Procesul penal al părintelui celor doi copii a început pe 31 octombrie 2019. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe acesta de violență în familie și nerespectarea hotărârilor judecătorești.
Conform anchetatorilor, în zilele de 6 și 26 august 2019, bărbatul și-ar fi agresat copiii. De asemenea, procurorii au mai afirmat că, în zilele de 6, 17 și 26 august, individul ar fi încălcat hotărârea judecătorească luată în cazul său.

Ordin de protecție emis de către magistrații ieșeni pe numele individului

La începutul lunii august 2019, M.C., fiica individului, în vârstă de 20 de ani, le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să emită un ordin de protecție pe numele lui Mihai Chirilă. La acea vreme, instanța a admis în parte solicitarea.

„Admite în parte cererea de instituire a ordinului de protecție formulată de reclamanta M.C., ca urmare a sesizării instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în contradictoriu cu pârâtul Mihai Chirilă. Dispune evacuarea pârâtului, pentru următoarele două luni de la pronunțarea prezentei hotărâri, din locuința situată în municipiul Iași. Dispune reintegrarea reclamantei în această locuință. Obligă pârâtul, pentru următoarele două luni, să păstreze o distanță de 50 de metri față de reclamantă și față de locuința acesteia”, au menționat atunci judecătorii.

Victima s-a plâns că era agresată de propriul tată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice

În acțiunea adresată instanței, fiica individului a cerut emiterea ordinului de protecție provizoriu.

„Sunt fiica agresorului. Pe 6 august 2019, în jurul orei 16:30, Mihai Chirilă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, m-a tras de păr și m-a izbit de perete”, a precizat M.C., fiica ieșeanului.

Aceasta a mai relatat că ea și tatăl său locuiesc în același imobil, împreună cu soția individului și cu fiul minor al acestora, fratele victimei, G.C., de 12 ani. În ziua respectivă, mama celor doi copii se afla la muncă, iar fratele victimei se juca în curte. În urma incidentului, tânăra a anunțat-o pe mama ei despre cele întâmplate. De asemenea, oamenii legii au fost sesizați, iar aceștia au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele individului.

„Din ansamblul probatoriu administrat în cauză rezultă existența unei stări conflictuale între pârât și ceilalți membri ai familiei, pe fondul consumului de alcool, astfel cum rezultă atât din declarațiile soției pârâtului, cât și ale victimei, violență care s-a accentuat din luna martie 2019. Victima și mama acesteia au relatat faptul că pârâtul nu este la prima agresiune, motiv pentru care a fost formulată împotriva acestuia o plângere penală pentru infracțiunea de violență în familie”, au constatat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu