International

Un parlamentar din partidul premierului Boris Johnson, înjunghiat

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un parlamentar din partidul premierului Boris Johnson înjunghiat
Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat

Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa.

‘Încă este în biserică şi nu ni se dă voie să intrăm să-l vedem. Pare să fie într-o stare foarte gravă’, a declarat consilierul conservator John Lamb.

Reacţii din partea politicienilor britanici

‘O veste oribilă şi profund şocantă, a scris pe Twitter liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, în timp ce premierul conservator Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi.

‘Gândurile mele sunt la David Amess şi la familia sa în aceste momente teribile. Ne rugăm pentru recuperarea totală a deputatului David Amess. Este o veste şocantă’, a reacţionat fostul lider conservator Iain Duncan Smith.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat. Suspectul a pătruns în incinta unde se desfăşura o reuniune a aleșilor locali, organizată la Biserica methodistă Belfairs, în oraşul Leigh-on-Sea, scrie Sky News.

Parlamentarul primeşte îngrijiri la faţa locului. Poliţia a anunţat arestarea autorului atacului, spunând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului David Amess a confirmat că acesta a fost înjunghiat, însă fără să ofere alte detalii. În acest moment nu este clar în ce stare se află.

David Amess este deputat pentru Southend West din 1997 și a intrat pentru prima dată în parlament în 1983.

Incidentul aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În anul 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa. În 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Adauga un comentariu