International

Un pescar a ajuns milionar în lire după ce a descoperit 30 de kilograme de vomă de balenă! Iată cât costă un kilogram și la ce este folosit – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un pescar a ajuns milionar în lire după ce a descoperit 30 de kilograme de vomă de balenă Iată cât costă un kilogram și la ce este folosit - FOTO VIDEO
Voma de balenă este o adevărată comoară/ Un kilogram costă peste 35.000 de lire

Întâmplare fericită pentru un pescar din Thaiwan care ar putea deveni milionar în lire. Cu un câștig mediu de 200 de lire pe lună, pescarul thailandez a descoperit, plutind în larg, aproximativ 30 de kilograme de vomă de balenă.

Chiar dacă suna ciudat, voma de balenă este o adevărată comoară pentru cei care reuşesc să o ”prindă” opentru că un kilogram costă nu mai puţin de 35.000 de lire sterline.

Un pescar a ajuns milionar după ce a descoperit 30 de kilograme de vomă de balenă

În timp ce se afla pe ocean, un pescar thailandez a descoperit un bloc imens gri care plutea la marginea apei. Evenimentul a avut loc în largul Niyom, provincia Surat Thani, iar pescarul care câștiga în medie 200 de lire pe lună ar putea ajunge milionar.

Narong Phetcharaj a văzut obiectul ciudat şi s-a hotărât să se aproprie de el. După ce a analizat mai în apropriere, pescarul şi-a dat seama că este o vomă de balenă. Acesta a scos blocul care cântărea 30 de kilograme şi l-a dus acasă crezând că poate încasa câțiva bani pe el. Phetcharaj a dus mai târziu obiectul către experții de la Universitatea Prince of Songkla pentru a-l testa, iar rezultatele au dovedit că era un veritabil chihlimbar, scrie Dailymail.

Cu o greutate de 30 kg, descoperirea pescarului ar putea valora până la 1 milion de lire sterline, pe baza prețurilor anterioare, deoarece voma de balenă s-a vândut cu peste 35.000 de lire sterline pe kilogram înainte.

Pescarul vrea să vândă toată voma de balenă

Pescarul este extrem de fericit mai ales că în aceste condiții, dacă va vinde în totalitate voma de balenă, va ajunge milionar:

„Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar şi toată lumea a fost fericită. Intenţionez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să emonstreze că este real şi dacă pot obţine un preţ bun, mă voi retrage din slujba mea de pescar şi voi organiza o petrecere pentru toată lumea”, a spus bărbatul.

Vânzarea nu ar trebui să fie una greoaie pentru că aceasta este la mare căutare în industrie, iar în februarie anul curent, 35 de pescari din Yemen au ieşit din sărăcie după ce au găsit, în mod neaşteptat, vărsături de balenă. Aceștia au câștigat peste 1,1 milioane de lire sterline. În trecut, un puști a descoperit o bucată de vomă de balenă care a valorat, la acea dată, peste 63.000 de dolari.

Un alt cuplu a descoperit întâmplător pe plajă un asemenea ” bolovan”, iar când au realizat ce este l-au vândut. Tinerii au luat câteva zeci de mii de dolari.

De ce costă atât de mult voma de balenă și la ce este folosită

Pentru că suma de bani cu care se cumpără un kilogram de vomă de balenă trebuie justificată într-un fel, vă vom explica în rândurile care urmează la ce este folosită. Cunoscut sub numele de chihlimbar sau aurul plutitor, voma de balenă este utilizată în special în industria parfumurilor pentru că pot să fixeze o aromă și să o facă să dureze mai mult timp.

Această „comoară a mării” este o secreţie biliară produsă în mod natural de balene şi are funcţia de a proteja membranele mucoase intestinale de rămăşiţele moluştelor pe care le mănâncă, precum calamarul.

Ă

Adauga un comentariu