Local

Un piroman din Iași a scăpat de pușcărie! Vasilică Antonescu, lăsat în libertate, după ce a incendiat imobilul unei femei (EXCLUSIV)

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un piroman din Iași a scăpat de pușcărie Vasilică Antonescu lăsat în libertate după ce a incendiat imobilul unei femei EXCLUSIV
Un ieșean a scăpat de temniță după ce a fost acuzat că a incendiat proprietatea unei cunoștințe

După ce a incendiat imobilul unei femei, un piroman din Iași a scăpat de pușcărie! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Vasilică Antonescu la 2 ani și 9 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru distrugere prin incendiere și violare de domiciliu. Anchetatorii spun că ieșeanul a dat foc unui imobil ce îi aparține unei cunoștințe.

Un piroman din Iași a scăpat de pușcărie, după ce a incendiat imobilul unei femei. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat, recent, pe Vasilică Antonescu la 2 ani și 9 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru distrugere prin incendiere și violare de domiciliu.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Răducăneni, fie în cadrul Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti”, din Răducăneni. Admite acțiunea exercitată de partea civilă M.T. și îl obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 20.000 de lei, din care suma de 10.000 de lei reprezintă daune materiale, iar suma de 10.000 de lei reprezintă daune morale”, au afirmat judecătorii.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un piroman din Iași a scăpat de pușcărie: acuzațiile aduse lui Vasilică Antonescu

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vasilică Antonescu a început pe 25 martie 2022. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzațiile de distrugere prin incendiere și violare de domiciliu. Asta, după ce ieșeanul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de pe data de 4 martie 2022. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În noaptea de 3 spre 4 martie 2022, în jurul orei 23:50, motivat de faptul că, pe 23 februarie 2022, în timp ce se afla în vizită la familia respectivă, i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani, inculpatul a pătruns, fără drept, pe poarta de acces care era închisă și asigurată cu zăvor, în curtea locuinței persoanei vătămate, unde, cu ajutorul unui bidon din plastic cu 5 litri de benzină, a dat foc, cu intenție, încăperii în care se aflau centrala de încălzire şi un boiler electric, precum şi 30 de păsări (găini şi raţe), încăpere ce face corp comun cu imobilul de locuit, provocând un incendiu, în urma căruia au fost distruse mai multe bunuri – tavan, instalaţie electrică, producându-se şi decesul unui număr de 10 păsări, prejudiciul fiind în cuantum de aproximativ 10.000 de lei”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor

Proprietarii imobilului au sesizat imediat faptul că anexa a fost cuprinsă de flăcări și au sunat la 112. În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde i-au identificat pe apelant și pe membrii familiei acestuia. De asemenea, la fața locului a fost identificat și suspectul, acesta fiind ținut de membrii familiei respective pentru a nu fugi.

La audieri, Vasilică Antonescu a arătat că recunoaște, în totalitate, săvârșirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, în modalitatea reținută și descrisă în rechizitoriu, și a solicitat ca judecata să se desfăşoare potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoaşterii învinuirii. Acum, prin sentința emisă de judecători, un piroman din Iași a scăpat de pușcărie.

Adauga un comentariu