National

Un pod din Cluj s-a rupt din cauza traficului greu. Podul avea aproximativ 70 de ani

Publicat: 05 mai 2020

Incident uluitor în Cluj. Un pod de pe drumul județean DJ 748B, care asigura accesul spre trei localități din comună Poieni, județul Cluj, s-a rupt, luni. Primarul comunei spune că podul avea aproape 70 de ani vechime și că acesta a cedat din cauza traficului greu.

Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat că podul asigura accesul spre localitățile Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului. Edilul susține că drumul județean este în reparații, printr-un proiect european în valoare de 27 de milioane de euro, și că în zonă traficul greu a crescut în ultima perioadă.

„A crescut traficul cu mașini de mare tonaj. Podul era vechi, de aproape 70 de ani. În 2010 am avut și inundații, atunci am crezut că o să cadă, dar a rezistat. Ieri (luni-n.r.), într-un minut, efectiv s-a scufundat”, a spus Gheorghe Boca. Acesta a precizat că nu au fost înregistrate victime.

Edilul susține că în cursul nopții a fost amenajat un pod tubular, care a permis reluarea, marți dimineață, a circulației pentru mașinile mici. Pe podul provizoriu se circulă pe o singură bandă și a fost montat un sistem de semaforizare. „Camioanele trebuie să ocolească. Cele care vin dinspre Oradea au puțin de ocolit, dar cele care vin dinspre Cluj au cam 50 de kilometri în plus”, a mai spus primarul din Poieni.

Adauga un comentariu