National

Un preot a fost filmat în timp ce sfinţea undițele unui pescar: Binecuvântează aceste undiţe – VIDEO

Publicat: 04 sept. 2020
Un preot a fost filmat în timp ce sfinţea undițele unui pescar
Un preot a fost filmat în timp ce sfinţea undițele unui pescar

Întâmplare tragic comică într-o localitate din România. Preotul de care aparţine parohia a decis să ajute un pescar ghinionist. Din aceste considerente, preotul a început să sfinţească unditele pescarului care nu mai prindea nimic. Un filmuleţ postat pe reţelele de socializare a stârnit, atât indignare cât şi amuzamentul internauţilor.

Filmuleţul dezvăluie cum un slujitor al Domnului sfinţeşte câteva undite pentru a înlătura ‘blestemul’ abătut asupra pescarului.

Un preot a fost filmat în timp ce sfinţea unditele unui pescar

Într-un garaj dintr-o localitate din România, un preot a fost filmat în timp ce oficia o slujbă cel puţin inedită. Preotul a început să sfinţească unditele unui pescare ghinionist., iar imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Decizia de chemare a preotului a venit, probabil, după ce pescarul s-a săturat să se ducă la pescuit şi să se întoarcă fără să fi prins vreun peşte. Ajutorul Lui Dumnezeu a venit instant pentru întrajutorarea omului ghinionist, iar împreună cu dascălul au pornit slujbă pentru alungarea ghinionului.

Imagini amuzante surprinse de un cetăţean

Pe imagini se vede cum preotul începe să sfinţească lansetele, unditele şi momelile bărbatului. Acesta a găsit şi o soluţie la apă sfinţită. Preotul foloseşte o sticlă cu apă plată din care toarnă peste busuiocul cu care stropeşte ulterior unditele

Imaginile au fost postate pe Facebook, acolo unde au fost distribuite și preluate de un număr foarte mare persoane. Totuși, informații suplimentare despre cine ar fi preotul sau unde s-ar fi produs „minunea” nu au fost oferite.

Imaginile nu sunt singulare. Ani la rândul în spaţiul public au apărut evenimente inedite de sfinţire

Imaginile surprinse de internaut fac parte dintr-o colecţie mult mai largă prin care, diverse fețe bisericești au hotărât să sfinţească diverse obiecte, sau s-au folosit de diverse obiecte pentru a sfinţi clădiri. O imagine emblematică ce a stârnit confuzie în rândul credincioşilor îl înfăţişa pe Patriarhul Daniel care a sfinţit postul de radio Trinitas. Acesta s-a folosit, pentru sfinţire, de un instrument folosit în văruirea pereţilor. La acea dată s-a creat o întreagă polemică pe subiectul folosirii unui material profan în treburi sfinte

Jurăminte și blesteme din coșciug

Ce s-a întâmplat la Huedin depășește orice scenariu realist. Astfel, preotul Ioan Tonca a organizat un ceremonial, un jurământ, în care un tânăr rom a jurat că nu s-a culcat cu o altă fată din comunitate. Pentru toate astea, preotul Tonca a permis aducerea unui sicriu în fața altarului, în care s-a întins tânărul rom. Apoi, pe pieptul acestuia a fost pusă o icoană. Pe filmarea care a apărut pe facebook se poate auzi tânărul cum se jură că nu ”f…o” pe tânăra din comunitate.

Întreaga ceremonie i-a revoltat pe preoții ortodocși din Huedin.

Preotul paroh din Huedin, Tudor Petrovici a fost și mai categoric.

 

”Nu pot să-mi revin de când am văzut. Mi-am dat seama din prima imagine că a fost ieri, pentru că a dus fiica mea niște flori la biserică și le-am văzut în față. Preotul Tonca a fost ieri dimineață la biserica din Bolic, iar asta s-a întâmplat după-masă, în biserică de pe strada Poștei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe părinte și l-am întrebat: Părinte, ce s-a întâmplat ieri în biserică? Acesta mi-a răspuns: Au venit niște țigani să se jure. Și l-am întrebat: Chiar în biserică i-ați băgat să faceți circul ăla? E foarte grav și foarte aberant ce s-a întâmplat”, a spus preotul Petrovici.

Adauga un comentariu