Local

Un procuror ieșean și-a depus candidatura pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție

Publicat: 02 sept. 2021

Ministerul Justiţiei a anunţat joi, 2 septembrie 2021, că au fost înregistrate 11 candidaturi pentru funcţiile vacante de conducere din Parchetul General şi DNA.

Ministerul Justiţiei a anunţat pe 28 iulie 2021 că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al unui parchet general, post rămas vacant după ce şeful instituţiei a demisionat în septembrie 2020. De asemenea, a demarat selecţia pentru ocuparea unor funcţii de conducere din DNA şi Parchetul General.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare a fost înregistrată o singură candidatură – Cătălin Andrei Popescu. La DNĂ, Codrin Gavra candidează pentru funcţia de procuror-şef adjunct.

Procurorul ieșean Andreea Oana Nica candidează la șefia DNA

La funcţia de procuror-şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei candidează procurorul ieșean Andreea Oana Nica şi Ioan Amăriei, la funcţia de procuror şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie candidează Silviu Paul Dimitriu, iar la funcţia de procuror şef secţie – Secţia judiciară penală şi-a depus candidatura Monica Erika Danciu.

Conform calendarului anunţat, selecţia pentru ocuparea funcțiilor de conducere din DNA și Parchetul General se desfăşoară la sediul Ministerului Justiției, în perioada 28 iulie – 15 septembrie 2021, iar cei interesaţi au putut depune cereri de înscriere până la 1 septembrie 2021.

După afişarea listei cu procurorii care îndeplinesc condiţiile de participare la selecţie, aceştia urmează să susţină interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, în perioada 6 – 9 septembrie 2021. Ulterior, propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului.
De remarcat este faptul că Andreea Oana Nica a activat ca procuror-șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, dar a activat și în cadrul Direcției Naționale Anticorupție Iași și, respectiv, București.

Comentarii
Adauga un comentariu