Actualitate

Un profesor de inginerie din Sibiu, revoltat către o studentă: „Nu ţi se pare că eşti penibilă?” – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
o elevă luând notițe în timpul orelor de curs online
Tot mai multe incidente în timpul orelor de curs online. Un profesor o jignește pe studenta sa pentru că îi spune „dom profesor”

Un cadru universitar din Sibiu se arată foarte revoltat în momentul în care o studentă, la orele online, îi spune „dom` profesor”. Profesorul se revoltă şi începe să o jignească pe studentă spunându-i că este penibilă şi dacă nu o duce capul la mai mult să nu i se mai adreseze cu asemenea apelative.

Întreg momentul a fost înregistrat şi publicat pe internet, mai precis pe aplicaţia de socializare TikTok.

Cadru universitar jigneşte o studentă, în timpul orelor de curs

Cadrul didactic universitar predă inginerie la o facultate din Sibiu. Acesta este nervos şi începe să ţină un moment de morală unei studente, în timpul orelor de curs online. Bărbatul aduce argumente în discuţia sa că nu le-a cerut niciodată studenţilor săi să i se adreseze într-un anumit fel, însă să nu i se spună nici „dom` profesor”.

Profesorul nu se afla la prima discuţie de acest gen, menţionându-i studenţi ca nu este prima dată când au avut discuţia asta. De asemenea, cadrul de învăţământ superior face o comparaţie între propria persoană şi un primar dintr-o zonă rurală a României, precizând că „tu îi spui unui primar de la ţară domnule primar şi mie îmi zici dom` profesor?”.

Pentru moment nu se ştie dacă acest profesor va fi sancţionat într-o manieră sau alta, dar videoclipul a devenit viral în rândul internauţilor.

Scurtă conversaţie dintre profesorul de inginerie din Sibiu şi studentă sa este redată mai jos.

P: Deci primarului de la ţară îi zici domnule primar şi mie-mi zici dom` profesor. Eu vă zic vouă dom` student?
S: Îmi pare rău!
P: Ce-ţi pare rău? Nu ţi se pare că eşti penibilă?
S: Ba da!
P: Dacă nu te duce capul, nu te adresa nicicum. Am mai avut discuţia asta. Nu te adresa! Eu nu vă cer să îmi spuneţi nicicum, dar dacă nu te duce capul la mai mult, nu te adresa. M-aţi auzit voi pe mine în felul ăsta, să vă zic dom` student? Cum mă adresez eu către voi? Stimate student, stimate domn, domnule student sau prenume.

Un profesor de matematică, avansuri sexuale unei eleve din Piatra Neamț

Tot mai multe incidente se înregistrează în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar. În urmă cu două zile, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra – Neamț a izbucnit un adevărat scandal. O elevă a menționat că unul dintre profesorii săi i-ar fi făcut avansuri sexuale în mod repetat.

Profesorul de matematică, Cristian Pipirigeanu, ar fi prezentat conducerii liceului o serie de discuții private pe care le-ar fi avut cu profesorul săi prin intermediul unei rețele de socializare. Conversațiile ar fi avut și conotații sexuale iar faptele ar fi avut loc la sfârșitul anului 2020, în luna decembrie.

Între timp, au apărut în spațiul public și mesajele schimbate între eleva de liceu și profesorul de matematică, prin intermediul Riseproject, care a documentat acest caz.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul octombrie.

Proful recidiva în abuz. De mult timp cerea o fotografie nud sau „incendiară” (cum zicea el). „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”. Ba chiar îi flutura și recompensa: „La mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna.”

Comentarii
  • hai sa nu cadem in ridicol. tinerii de astazi se adreseaza in bataie de joc cu „dom” cutare adica ceva de genu hai sa te iau cu dom’ ca sa nu te iau cu nea’ cutare. tinerii nu stiu sa se poarte in societatae in general si nici in mediu academic in specilal . le sipseste shtaiful , educatia , cizelarea . iar unii profesri gresesc ca se vor familiari si prietenosi si reduc periculos de mult distanta intre generatii si statusuri. fac o varza si pe urma constatata ca .. nu mai sunt respectati. normele de conduita si adresare in inv universitar ar trebui reglementate odata ptr totdeauna

  • Sibiu ! Sibiu ?
    Nu-i ala locul cel minunat pe planeta asta unde tanti primarita a scumpit marlaneste, ca o doamna care este, gunoiul ? Ca-i unul,ca-s zece in casa, tot spre suta de euro platesc. Triplu fata de ce era inainte de alegeri.
    Pai cum sa nu se supere dom profesor ?

Adauga un comentariu