International

Un român candidează la alegerile locale din Italia

Publicat: 28 aug. 2020
Un român candidează la alegerile locale din Italia

Consultant în dezvoltare personală, Florin Cristinel Stan aspiră la un loc în consiliul Primăriei din Venaria Reale (Torino), iar dacă va fi ales, spune că va face proiecte de colaborare teritorială cu România. Românul nu ia în calcul înfrângerea. Tot mai mulţi români sunt interesaţi de politica locală din oraşele de reşedinţă din Italia.

Cu toate că Autoritatea Electorală Permanentă nu a comunicat încă statistica finală a românilor candidaţi la alegerile locale din Italia, în fiecare an aceştia sunt de ordinul sutelor. Florin Cristinel Stan este la primul contact cu politica, el fiind specializat în proiecte sociale cu copiii şi adolescenţii. Florin crede că experienţa lui de lifecoach îi poate ajuta pe colegii din partidul Moderati.

Chiar dacă partidele propun şi candidaţi de alte naţionalităţi ca să adune voturi de la emigranţi, sunt şi italieni, ca Marzia Galiani, care spun că pentru ei nu contează de unde vine politicianul.

„Îmi doresc din toată inima să creez acea pozitivitate şi speranţă de la vârstele cele mai mici şi până la cele mai mari”, spune Florin, candidat la Consiliul primăriei din Venaria Reale, Torino.

„Sigur, dacă se află pe lista primarului care mă interesează, îl votez fără să ţin cont de naţionalitate, cu siguranţă”, a declarat Marzia Galiani, alegătoare din Roma.

Alegerile locale din Italia se vor desfăşura în 20 şi 21 septembrie în peste 1.000 de oraşe.

Start în campania alegerile locale 2020 pentru PRO România, filiala Iaşi. Liderii partidului au lipit primele afişe electorale

În aceasta noapte, a inceput oficial campania electorala pentru alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. Partidul Miscarea Populara (PMP) are cei mai buni candidati pentru Primarie si Consiliul Judetean.

„Profesorul universitar Dorina Isopescu, decanul Facultatii de Constructii si cel mai activ deputat din judetul Iasi, Petru Movila, initiatorul legii autostrazii Iasi – Targu Mures sunt promisiunile PMP pentru un Iasi modern, curat si performant! Pe 27 septembrie votam Dorina Isopescu primar si Petru Movila, presedintele Consiliului Judetean. Reusim impreuna! Facem un apel la toti candidatii sa ducem o campanie curata, în care batalia adevarata sa se duca pentru binele iesenilor, pe idei si proiecte”, este mesajul transmis de PMP Iași.

Un profesor universitar cu experiență în administratie pentru Primaria Iasi

La Primaria Municipiului Iasi va candida din partea PMP, prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, decanul Facultatii de Constructii, din cadrul Universitatii Tehnice.

„Este o onoare și o provocare pentru mine și pentru echipa de consilieri locali ai PMP să candidăm la cele mai importante funcții administrative din municipiul Iași. Împreună, ne propunem să transformăm Iașul într-un oraș prosper, în care calitatea vieții cetățenilor să fie la standarde europene. Îmi doresc ca împreună cu domnul deputat Petru Movilă, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean, să facem din Iași un oraș în care noi, cetățenii, să avem o viață demnă, potrivită unui cetățean european”, a spus prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria municipiului Iași.

Initiatorul Legii Autostrăzii Iași – Târgu Mureș, deputatul Petru Movilă, candidează la șefia Consiliului Județean

Cel mai activ parlamentar iesean, deputatul Petru Movila, initiatorul Legii Autostrăzii Iași – Târgu Mureș, este candidatul PMP pentru presedintia Consiliului Judetean.

„Echipa PMP este una puternică, cu reprezentanți din tot județul, pentru că dezvoltarea Iașului înseamnă o creștere unitară a tuturor comunităților, fără discriminare între localități. În ultimii ani, am văzut cum PMP la Iași a înregistrat o creștere constantă, cum a evoluat și cum proiectele consilierilor județeni și locali au fost fundamentale pentu dezvoltarea economică și socială a județului. În paralel, am urmărit declarațiile și acțiunile celor care au condus Iașul în ultimii ani și pot spune, fără echivoc, faptul că este nevoie de o schimbare.

Gafele și încăpățânarea lui Maricel Popa ne-au costat scump. De aceea, mi-am depus candidatura. Ieșenii merită să aibă parte de un președinte implicat, unul care cunoaște județul și știe care îi sunt problemele, dar mai important, știe care sunt soluțiile pentru rezolvarea lor. Munca mea de parlamentar este dovada faptului că sunt cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iasi. În ceea ce privește lista de consilieri județeni, am încredere că PMP va depăși cu mult scorul obținut în 2016, datorită muncii și proiectelor implementate până în prezent”, a declarat deputatul PMP, Petru Movila, candidat la președintia Consiliului Judetean Iasi

 

Adauga un comentariu