Local

Un senator USR Iași propune ca poliţiştii să fie dotaţi cu pistoale cu electroşocuri

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un senator USR Iași propune ca poliţiştii să fie dotaţi cu pistoale cu electroşocuri
Cristi Berea, senator USR Iași, propune un amendament pentru achiziţionarea de pistoale cu electroşocuri pentru poliţişti

Senatorul USR Iași, Cristi Berea, a propus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023 prin care se suplimentează bugetul Ministerului de Interne pentru achiziţionarea de pistoale cu electroşocuri pentru poliţişti.

Cristi Berea a explicat că este necesar ca pentru securitatea unui stat civilizat să existe o dotare corespunzătoare a forţelor de ordine, astfel încât poliţiştii să nu mai fie surprinşi sau să fie luaţi pe nepregătite de către cei care îi atacă.

Cristi Berea: „Este vorba de pistoale cu electroşocuri, care sunt arme neletale”

Senatorul a transmis că este vorba despre pistoale cu electroşocuri, care sunt arme neletale și care sunt în dotarea poliţiştilor din SUA sau din ţări europene

„Vedem de ceva vreme cazuri în care efective ale Poliţiei sunt luate pe nepregătite. De aici şi nemulţumirea noastră faţă de Poliţie. Am propus un amendament la Legea bugetului pentru a fi remediată această problemă, respectiv ca Poliţia Română să fie dotată cu echipament tip taser. Este vorba de pistoale cu electroşocuri, care sunt arme neletale, dar sunt extrem de eficiente. Astfel de arme sunt în dotarea poliţiştilor din SUA sau din ţări europene”, a afirmat senatorul USR.

Senatorul USR Iași: „Nu este o sumă ce nu poate fi suportată de către statul român”

El a declarat că suma propusă pentru suplimentarea bugetului Ministerului de Interne se ridică la 500.000 de lei. De asemenea, senatorul a transmis că nu este o sumă ce nu poate fi suportată de către statul român.

„Nu este o sumă ce nu poate fi suportată de către statul român. Dacă forţele de ordine ar avea astfel de echipamente nu am mai vedea situaţii în care poliţiştii sunt ameninţaţi de către cei care încalcă legea”, a precizat Cristi Berea.

Parlamentarul USR a spus că amendamentul a fost votat în comisiile reunite de apărare, iar dacă va fi aprobat şi în plen atunci poliţiştii de la ordine publică vor putea fi dotaţi cu asemenea arme încă de anul viitor.

Comentarii
Adauga un comentariu