Local

Un şofer a fost oprit pe Bulevardul Socola din Iaşi. Poliţiştii i-au găsit o alcoolemie de 0.52 mg/l – EXCLUSIV, GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un şofer a fost oprit pe Bulevardul Socola din Iaşi. Poliţiştii i-au găsit o alcoolemie de 0.52 mgl - EXCLUSIV GALERIE FOTO VIDEO
Individului i s-a găsit o alcoolemie de 0.52 mg/ l alcool pur în aerul expirat

Astăzi, 1 septembrie 2021, în urma unor controale ale poliţiştilor ieşeni un bărbat a fost tras pe dreapta. Oamenii legii au simţit un miros puternic de alcool, iar la testarea cu aparatul etilotest şoferul se pare că băuse.

Individului i s-a găsit o alcoolemie de 0.52 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Pedepse pentru consumatorii de alcool la volan

În primul rând, România este un stat care şi-a asumat toleranta zero pentru alcool la volan. Acest lucru înseamnă că orice valoare de alcool în aerul expirat de peste 0,00 g/l este sancţionata. A te urca băut/a la volan pune în pericol atât viaţa conducătorului auto şi a pasagerilor săi, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Codul rutier 2021 stabileşte următoarele pedepse pentru cei care sunt prinşi cu alcoolemie pozitivă la volan: amendă contravenţionala şi amendă plus închisoare.

Amendă se aplică în cazurile unde se constată o alcoolemie la volan de sub 0,8 g/litru. Aceasta contravenţie va consta în 9-20 de puncte amendă. În plus, permisul de conducere va fi suspendat pentru 90 de zile.

Amendă şi închisoarea de la 1 până la 5 ani plus reţinerea permisului de conducere se dispun atunci când valoarea de 0,8 g/litru este depăşită.

Adauga un comentariu