Magazin

Un spectacol la circ ne-a adus trambulină în curte 

Publicat: 18 mart. 2020

 Să mergi cu copilul la circ este deja o rutină pe care părinții o cunosc. Clovnii, acrobații, uneori și o dresură cu animale, magicienii, luminile și muzică, multă culoare, totul devine cea mai frumoasă poveste vie pentru orice copil.

După un astfel de spectacol a mea fetiță a rămas impresionată, nu ar mai fi plecat din sala, iar somnul a venit cu greu întrebând și povestind împreună despre ce am văzut la circ. În zilele care au urmat ne-am trezit că vrea să se facă acrobat. Cum? Da, chiar așa, a început să exerseze pentru început în pătuțul ei, după care a luat la rând canapeua și fotoliile.

Am zis că va trece, va descoperi alte și alte activități, însă ne-am înșelat. Cum se trezea dimineață, nici că putea să-si țină ochii deschiși și cât era îmbrăcată pentru grădi aceeași rugăminte maximă „Vreau și eu o trambulină copii!”.

Discuții, explicații, am zis că hai că trece și asta, cum și de unde o trambulină, am zis că mergem la vara în parc și acolo găsim precis instalate trambuline copii. Nimic, fii-mea vrea propria ei trambulină la noi în curte.

Aproape stresat de această situație, caut pe net, așa într-o doară, și găsesc trambuline copii. În niciun caz nu pot suspecta copila că ar fi descoperit ea înaintea mea că există așa ceva pentru că nu are acces la internet. Fiind prea micuța am zis că are de lucru înainte de orice cu păpușile, desenul și învățatul de poezii, litere și cifre.

Revenind la pagină mea cu trambuline copii, privesc și mă încânta ceea ce văd. Există mai multe modele de trambuline, unele chiar pentru în casă pentru copii foarte mici. Cum noi avem deja 6 ani și suntem destul de bine inchegati m-am gândit că una pentru interior ar fi prea mică. Prin urmare am decis să trec la nivelul următor și să verific ce oferă o trambulină copii pentru grădina.

Prima impesie bună a fost că toate aceste trambuline au plasa de protecție și o scăriță pentru a urcă în zona „de lucru”. Primul model, că dimensiune, are un diametru de 140 cm, iar următorul de 180 cm. Mi s-a părut cam mică prima, prin urmare am deschis casetă tehnică la trambulină de 180 cm.

Materiale de calitate, indicații referitoare la greutatea totală pe care suportul elastic poate să o suporte, materiale care rezistă la radiația solară, arcuri din oțel cu grosime suficientă pentru a susține greutatea și a nu se detensiona, suportul de susținere din oțel galvanizat.

Bun, până aici sună perfect pentru liniștea noastră, asta în ideea că nu are cum să cadă de pe trambulină datorită plasei de protecție și nici această să se răstoarne datorită suportului de foarte bună calitate.

În privința greutății suportate am înțeles că doi copii care folosesc simultan această trambulină copii este limita maximă admisă. Pare bine și acest lucru, gândindu-mă că de peste gard prietenă de la grădi va vedea și o să vrea și ea o tură pe trambulină.

Am ales spațiul încât să fie cât mai plan cu puțînă chiar dacă este pe gazon. Nu am vrut să montez în zona cu beton decorativ pentru că îmi imaginez că vara efectul de încălzire ar fi neplăcut. Am plasat comandă și în scurt timp mă trezesc la ușa cu trambulina.

Acum, fiind încă iarnă, mă întreb ce ne facem până la primăvară, cel puțîn, cum o să reziste copilul cu trambulina strânsă în pachet. Sper că nu voi fi nevoit să golesc jumătate din living să instalez noua jucărie. Am totuși un copil înțelegător care, ca orice copil, își dorește însă înțelege când ceva nu se poate pe loc, ori nu se poate pentru că este prea mică pentru dorința ei. Totuși, este trambulina mult dorită!

Prin urmare, așa cum nu ne așteptăm, un spectacol la circ a reușit să ne aducă o trambulină copii în curte. Acum sigur ați înțeles noimă zicerii din titlu, însă suntem siguri că nopțile fetiței mele vor fi pline până la primăvară cu vise despre trambulina ei.

 

Adauga un comentariu