Local

Un student a scăpat de temniță, după comiterea unui accident rutier! A urcat băut la volan și s-a proptit cu bolidul într-o bancă din campusul ieșean! (Exclusiv)

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un student a scăpat de temniță după comiterea unui accident rutier A urcat băut la volan și s-a proptit cu bolidul într-o bancă din campusul ieșean Exclusiv
Un student a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după comiterea unui accident rutier: tânărul urcase băut la volan

Un tânăr a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a provocat un accident. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat pe Octavian Ciobanu cu 6.000 de lei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Oamenii legii spun că studentul a urcat băut la volan și a comis un accident fără victime în zona Campusului „Tudor Vladimirescu”, din Iași

Un student a scăpat de pușcărie, după un accident rutier petrecut pe o stradă din Iași! Tânărul a urcat băut la volan și s-a proptit cu mașina într-o bancă din campusul ieșean! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat pe Octavian Ciobanu cu 6.000 de lei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Octavian Ciobanu la pedeapsa amenzii de 6.000 de lei, compusă din 200 de zile-amendă, a câte 30 de lei ziua, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se înlătură din amenda penală zilele-amendă corespunzătoare perioadei în care inculpatul a fost reținut și arestat la domiciliu, respectiv perioadei 18 iunie – 25 iulie 2021, ce reprezintă 41 de zile, rămânând de executat o amendă de 4.770 de lei, formată din 159 de zile-amendă a câte 30 de lei”, au precizat judecătorii ieșeni.

Octavian Ciobanu, acuzat că a comis un accident rutier pe o stradă din Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Octavian Ciobanu (25 de ani) a început pe data de 29 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe student sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 18 iunie 2021, la ora 00:40, inculpatul a condus autoturismul marca Audi dinspre Campusul «Tudor Vladimirescu», iar, la un moment dat, a intrat în coliziune cu o bancă, aflată pe trotuar. Șoferul avea o îmbibație alcoolică de 2,21 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,10 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au menționat anchetatorii ieșeni.

La audieri, tânărul a recunoscut totul

Octavian Ciobanu este student în municipiul Iași, folosește autoturismul marca Audi A6, proprietatea mamei sale, din luna decembrie a anului 2020 și locuiește în fapt, fără forme legale, în municipiul Iași.

„În seara zilei de 17 iunie 2021, în jurul orei 19:30, inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Audi A6, pe care l-a condus de pe bulevardul Chimiei către un club din zona Tudor Vladimirescu pentru a se întâlni cu 3 cunoscuți. În intervalul orar 19:45 – 22:00, cât a stat împreună cu cei 3, inculpatul a consumat 2 sticle cu bere alcoolizată marca Beck’s la 500 de mililitri și a mâncat o porție de crispy. În jurul orei 22:00, inculpatul a urcat la volanul mașinii și a plecat către club «Manhattan». În club «Manhattan», inculpatul a consumat 2-3 sticle cu bere alcoolizată marca Beck’s la 500 ml și mai multe shoturi cu tequila.

Pe 18 iunie 2021, în jurul orei 00:35, inculpatul a plecat către bulevardul Chimiei, inculpatul nu a virat dreapta, către bulevardul Tudor Vladimirescu, ci a mers înainte, ajungând pe trotuarul de pe albia râului Bahlui și a intrat în coliziune cu o bancă ce aparține Primăriei Municipiului Iași, provocând distrugerea acesteia”, au subliniat oamenii legii.

Ulterior, acesta a fost testat de un echipaj de Poliție, iar, mai apoi, a fost transportat la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. La audieri, tânărul student a recunoscut comiterea faptei. Acesta a cerut ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor, potrivit procedurii recunoașterii învinuirii.

Adauga un comentariu