Un student al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a realizat o minunată lucrare în creion și cărbune, înfățișându-l pe artistul Carla’s Dreams în trei ipostaze avute de-a lungul carierei, lucrare pe care i-a înmânat-o artistului la concertul susținut de acesta de Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”. Robert Manu, student în anul al III-lea la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI, a precizat că s-a decis să realizeze o astfel de lucrare fiindcă simte că are o datorie morală față de „Carla’s Dreams”.
„Ideea mi-a venit când am văzut anunțul că vine și cântă de Zilele Campusului. Mi-am amintit că eu, în clasa a VIII-a, când m-am întors în România din Italia și nu știam foarte bine limba, una dintre primele melodii ascultate a fost «Acele». Am spus că de ce să nu fac acest gest să îi mulțumesc pentru piesele pe care le-a făcut și pentru cum m-a ajutat mult să învăț limba și sub o altă formă”, a spus Robert Manu.
Un student al TUIASI a realizat un portret în creion și cărbune al Carla’s Dreams
Tânărul s-a întâlnit cu cei de la Carla’s Dreams înainte de concert, alături de câțiva prieteni și de conducerea campusului, organizatorii Festivalului Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”. Atunci i-a povestit artistului despre decizia sa de a face acest tablou, i l-a înmânat, iar Carla’s Dreams s-a declarat surprins plăcut de inițiativă și impresionat de realizarea artistică. Artistul i-a mulțumit lui Robert public pentru cadoul primit și a avut și un mesaj pentru studenții TUIASI, pe care-l redăm în continuare, încurajându-i pe aceștia să se bucure de studenție, de familie și de tinerețe.
„Pe lângă obișnuitele complimente pe care studenții din Iași le primesc de la noi la fiecare vizită, astăzi, avem și o urare. Ea va urma. Sătui și noi de HR și un tipar aproape neschimbat din ’60 încoa’, vrem să vă spunem următoarele: fiți studenți! Ce înseamnă asta? Să vă bucurați părinții cu rezultate academice, să fiți buni colegi, să faceți așa încât celor care vin după voi să le fie greu să vă depășească. Dar să nu uitați: bancurile despre studenți (fete și băieți, seri, nopți și dimineți) n-au apărut dintr-o fantezie bolnavă a unui frustrat. Permiteți-vă uneori să demonstrați lumii că în ele există o părticică de adevăr. Fiți veseli și optimiști! Vă promitem solemn că probleme și greutăți vor fi! P.S. Am primit un cadou care demonstrează ca designul e artă, chiar dacă e industrial. Dacă nu ne credeți, întrebați-l pe Robert Manu. Robert, mulțumim frumos pentru această lucrare și să știi că are un loc de cinste în «cuibușorul nostru de nebunii» pe care, narcisiști clinici fiind, îl numim creativ. Dar asta să rămână între noi!”, a Carla’s Dreams
Robert povestește că a început să facă portretul gândindu-se la un singur chip și o singură ipostază a artistului, dar ulterior și-a dat seama că ar merge trei „fețe” din timpul carierii acestuia. A ajuns la concluzia aceasta după ce lucrase deja la portret câteva săptămâni.
„Am ales trei etape din cariera lui și chiar el mi-a spus că a recunoscut că erau din momente diferite, de la radio, de la un concert. Nu am vrut să fac ceva mult prea elaborat, dar nici simplu, am vrut să surprind câteva detalii, dar nu suficient de mult încât să mă pierd în acestea. Am folosit creioane de diferite gradații, creion negru din cărbune, foarte mult praf de cărbune și câteva ajustări am făcut cu un creion mecanic, pentru detalii mai fine, cât și cu o radieră electrică”, a spus Robert Manu.
Lucrarea se află acum în colecția personală a artistului în rândul unora dintre cele mai dragi amintiri pe care le are de la fanii din România.
„design -ul e arta” la fel cum apa e uda. Asta abia acum a descoperit apa calda?!
Si da, are aere de vedeta.