Economic Local

Un tânăr a fost prins în Iași cu un permis de conducere falsificat

Publicat: 04 mai 2020

În urmă cu două zile, polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat care deținea un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals. În jurul orei 01:40, un tânăr, cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, călătorind cu un autoturism marca Renault, înmatriculat în Franța, s-a prezentat în vama Sculeni din județul Iași pentru efectuarea formalităților necesare controlului pentru trecerea frontierei.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra tânărului.

A spus că a cumpărat falsul cu 50 de euro

În bagajele personale a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, document ce nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 50 de euro. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Adauga un comentariu