Local

Un tânăr, cercetat de polițiștii de frontieră Sculeni după ce a vrut să treacă vama cu o pușcă neletală

Publicat: 16 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr cercetat de polițiștii de frontieră Sculeni după ce a vrut să treacă vama cu o pușcă neletală
Un tânăr de 25 ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și tentativă la contrabandă calificată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr de 25 de ani.

Acesta avea în vedere să treacă de controlul de frontieră o pușcă din categoria armelor neletale și muniția aferentă acesteia, fără să dețină documentele necesare prevăzute de lege.

Armă neletală și muniția aferentă, fără documente justificative, descoperite la PTF Sculeni

Un tânăr de 25 ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și tentativă la contrabandă calificată. Bărbatul voia să treacă vama cu o pușcă neletală și muniția sa.

„În ziua de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autocamion și o semiremorcă.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, în patul pliabil din partea de sus a cabinei autocamionului, o pușcă cu aer comprimat calibru 4,5 mm și o cutie cu proiectile din plumb pentru tir calibru 4,5 mm, pentru care nu deținea autorizația necesară deținerii și transportului”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cu privire la cele constatate de oamenii legii, bărbatul a declarat că arma și muniția îi aparțin și a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport.

Potrivit prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și tentativă la contrabandă calificată.

Adauga un comentariu