Eveniment-Social

Un tânăr ieşean intervine în criza donatorilor de sânge! Propune modificări uriaşe pentru donatori

Publicat: 24 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr ieşean intervine în criza donatorilor de sânge Propune modificări uriaşe pentru donatori

Liderul tinerilor din Partidul Mişcarea Populară, Marius Lucian Lupu, vine cu o propunere care ar putea uşura munca tuturor medicilor, dar şi modalitatea prin care donatorii pot dona sânge. Ieşeanul scrie, într-o adresă către Ministerul Afacerilor Interne, propunerile care ţin de facilitarea şi siguranţa donatorilor, dar şi a celor care primesc sânge. Concret, OT PMP, prin Marius Lucian Lupu propune o serie de măsuri care sunt necesera în speţă amintită mai sus:
” Printre modificările şi completările pe care tinerii populari le consideră necesare, privind actele de identitate ale cetățenilor români, se regăsesc:
• înscrierea obligatorie a grupei sânge și a RH-ului pe acest document;
• înscrierea opțională a calității de donator de organe pe acest document.” se arată în adresa trimisă către MAI.

De asemenea, tinerii populari consideră că o problemă de reală importanță este faptul că majoritatea populației din România nu își cunoaște grupa de sânge, iar în cazul unui apel național adresat unei anumite categorii de donatori, există posibilitatea apariției unei crize. Odată cu conștientizarea necesității cunoașterii grupei de sânge și al RH-ului este obligatorie informarea privind compatibilitatea grupelor în eventualitea unei donări.

” Suntem de părere că, în ciuda tehnologiei avansate din domeniul medical, în ultimii ani, au fost din ce în ce mai frecvente incidentele legate de transfuzii greșite care au pus în pericol viața multor oameni. Alte exemple relevante sunt cazurile precum accidentele de circulație, unde este nevoie de transfuzii de urgență chiar la fața locului” a declarat drd. ing. Marius Lucian Lupu, Preşedinte OT PMP.

Tags:
Adauga un comentariu