Local

Un tânăr ieșean suspectat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, pus sub control judiciar 

Publicat: 17 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr ieșean suspectat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului pus sub control judiciar 
În urma testării șoferului cu alcooltestul s-a constatat faptul că acesta avea o îmbibație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un tânăr ieșean în vârstă de 24 de ani, cercetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, a fost pus sub control judiciar. Acesta este cercetat după producerea unui accident rutier extrem de grav.

„În urma testării șoferului cu alcooltestul s-a constatat faptul că acesta avea o îmbibație alcoolică cu valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus mai apoi la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 14 februarie 2022, bărbatul cercetat de comiterea faptei a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore.

Pe data de 15 februarie 2022, bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și a infracțiunii de părăsirea locului accidentului”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

o autospeciala de politie pe carosabil
Pe 14 februarie 2022, agenții din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un tânăr în vârstă de 24 de ani

Șoferul suspectat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului riscă ani grei după gratii

Amintim că, pe data de 14 februarie 2022, agenții din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un tânăr în vârstă de 24 de ani, cercetat pentru ucidere din culpă, dar și pentru părăsirea locului accidentului. În eventualitatea în care va fi găsit vinovat, șoferul suspectat de producerea accidentului rutier riscă ani grei după gratii. Amintim faptul că toți șoferii care sunt implicați în accidente rutiere mortale sau soldate cu vătămări corporale sunt obligați prin lege să anunțe producerea impactului imediat la Poliție.

„Le recomandăm pietonilor să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar, pe timpul nopții, când vizibilitatea este redusă, ar trebui să aibă elemente reflectorizante, pentru evitarea oricărui pericol”, au mai afirmat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Amintim că, recent, a mai fost sesizat un accident grav în orașul Hârlău. În tragedie au fost implicate 2 autoturisme, iar, în urma impactului, 5 persoane au fost rănite, dintre care una a rămas încarcerată.

banda delimitatoare
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un alt accident rutier mortal, pe o șosea din Iași

Pe data de 8 septembrie 2021, pe șoseaua Moara de Foc, din Iași, un tânăr în vârstă de 28 de ani a decedat în urma unui impact devastator. Accidentul rutier mortal s-a produs în jurul orei 2.30.

Tânărul avea leziuni incompatibile cu viața după ce a fost zdrobit de o mașină. Conform medicilor, un martor care a asistat la scena terifiantă a anunțat autoritățile și a susținut că victima a fost lovită de o mașină mare cu prelată.

parchetul de pe langa judecatoria Iasi
Pe 15 februarie 2022, tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului.

„În jurul orei 2.30, pe șoseaua Moara de Foc, un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost lovit de o maşină mare, din declaraţiile apelantului, o maşină mare cu prelată. Medicii au ajuns la faţa locului, dar tânărul avea leziuni incompatibile cu viaţa. Acesta avea un traumatism cranio-cerebral sever prin strivire, dar şi o fractură deschisă la gamba piciorului stâng”, au precizat atunci reprezentanții UPU-SMURD Iași.

Pe de altă parte, în ceea ce îl privește pe tânărul ieșean suspectat recent de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, acesta a fost pus sub control judiciar de către anchetatori.

un detinut care strange gratiile
Bărbatul cercetat de comiterea faptei se află sub control judiciar pentru 60 de zile
Adauga un comentariu