National

Un tânăr infectat cu COVID prins de poliţişti în timp ce se distra în barurile din localitate

Publicat: 29 oct. 2020
Un tânăr infectat cu COVID-19 umbla prin barurile și magazinele din localitatea de domiciliu
Un tânăr infectat cu COVID-19 umbla prin barurile și magazinele din localitatea de domiciliu

Un tânăr infectat cu COVID-19 s-a trezit cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti în timp ce se distra în barurile din localitatea de domiciliu. Bărbatul în vârstă de 32 de ani fusese testat, iar rezultatul COVID-19 i-a ieşit pozitiv.

Totuşi, acest lucru nu l-a împiedicat pe bărbatul domiciliat în comună Vlădești să umble fară nicio frică prin magazinele şi barurile din localitatea cu pricina. Alarmanţi, sătenii au alertat organele abilitate care s-au deplasat la faţa locului.

Bărbatul a fost băgat în carantină instituţionalizată şi s-a ales cu dosar penal

Tânărul fusese recent diagnosticat cu COVID-19 şi ar fi trebuit să stea în carantină. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, sătenii îngrijoraţi au anunţat autorităţile abilitate. Aceştia l-au văzut pe bărbat cum se plimba, fără nici cea mai mică grijă că ar putea infecta pe cei din jurul lui, prin barurile şi magazinele din localitate. Totuşi, oamenii legii au acţionat în consecinţă şi poliţiştii de la Secţia 5 Rurala din Rădești au efectuat mai multe controale:

”Deplasându-se la faţa locului şi efectuând verificări, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, motiv pentru care au întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Nu este primul caz de acest gen. Un tânăr din Iași a plecat pentru da de permis

Nu este un caz singular. În luna iunie 2020, un tânăr din Iaşi a fugit din carantină pentru a da de permis. Totuşi, băiatul nu era diagnosticat în mod oficial cu COVID ci doar fusese contact direct cu o persoană depistată pozitivă.

Daniel C., în vârstă de 25 de ani, era echipat corespunzător și pregătit să dea examenul pentru redobândirea permisului de conducere după ce acesta i-a fost suspendat cu câteva luni înainte.

La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței care l-a preluat pe tânărul care purta mască de protecție și mănuși chirurgicale.

Tânărul avea permisul suspendat în Brașov iar acum a venit să dea redobândirea permisului, însă, când a fost căutat în baza de date de către polițiști, acest figura că trebuia să stea în izolare la domiciliu. Imediat a apărut un echipaj SAJ care l-a preluat corespunzător pe tânărul respectiv, acesta fiind dus într-un centru de carantină acolo unde a trebuit  să stea obligatoriu o perioadă, iar pe lângă asta a primit o amendă pe care nu o va uita prea ușor.

Fuga din carantină, spor naţional în România

De la începutul pandemiei şi până acum, sute, mii de români au fost acuzaţi de autorităţi că au părăsit carantina. Putem spune că, încet, încet, acest lucru a devenit un sport naţional. Românii au fugit din carantina fiind inconştienţi de pericolul pe care aceştia îl reprezenta pentru oamenii din jurul lor. Totuşi, din punct de vedere legal, autorităţile sunt abilitate să deschidă dosar penal iar acest lucru poate duce chiar la închisoare, depinde cât de gravă este fiecare situaţie în parte.

În altă ordine de idei, menţionăm faptul că în ultima perioadă, tot mai mulţi cetățeni îşi reclamă vecinii pentru că nu poartă corect masca dar şi pentru că au un comportament care intra în contradicţie cu normele aflate în vigoare. Sesizările la TelVerde au crescut simţitor, iar oamenii legii verifica fiecare apel în parte pentru a vedea dacă situaţia transpusă prin telefon corespunde cu realitatea.

Adauga un comentariu