International

Un tată rămas fără serviciu a decis să îşi vândă copilul pentru suma de 20.000 de euro

Publicat: 12 nov. 2020
Un copil din China a fost vândut de propriul tată pentru suma de 20.000 de euro
Un copil din China a fost vândut de propriul tată pentru suma de 20.000 de euro

Întâmplare horror într-o regiune din China după ce un bărbat care a rămas fără serviciu din cauza pandemiei a decis să îşi vândă propriul copil pentru suma de 20.000 de euro. Cumpărătorul este un străin care l-a cunoscut pe individ pe reţelele de socializare.

Bărbatul şi-a motivat gestul macabru prin imposibilitatea unui câştig sigur după ce şi-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19.

Presiunea financiară, principala problemă pentru bărbat

Bărbatul care mai are doi copii le-a spus magistraţilor faptul că presiunea financiară era imensă iar din disperare şi-a convins soţia care era însărcinată, să vândă copilul pe care urma să-l aibă. Afacerea este una ilegală şi pedepsită de autorităţile din China.

Tranzacţia nu ar fi ieşit la iveală dacă cumpărătoarea nu ar fi trezit suspiciunile oamenilor legii. Pe numele de familie Xu, aceasta se afla în tren cu sugarul cumpărat. Femeia se deplasa, din localitate de unde cumpărase bebeluşul, spre domiciliul ei. Vorvim despre localitatea Jiang’an spre casa ei din Houshan. Oamenii legii au observat comportamentul nefiresc al femeii şi şi-au pus mai multe semne de întrebare. Pentru a se lămuri despre modul suspect în care se comportă, oamenii legii dus-o pe femeie la audieri unde au descoperit tot adevărul.

Deşi, iniţial, femeia le-a spus forţelor de ordine ca a adoptat copilul, la instistentele poliţiştilor, femeia a recunoscut în cele din urmă faptul că bebeluşul este cumpărat de la o familie în schimbul sumei de 20.000 de euro.

Poliţiştii au lansat imediat o anchetă

În urma declaraţiilor făcute de femeie, poliţiştii feroviari din China au început o anchetă. Într-un scurt timp, aceştia i-au găsit pe părinţii biologici. După ce i-au legitimat pe cei doi părinţi, anchetatorii au constatat că Lilu şi mama copilului, Zhang, erau doi lucrători migranţi. După ce femeia a rămas însărcinată, aceasta a fost forţată să renunţe la serviciu. Totuşi, pandemia de COVID-19 din China le-a adus şi mai multe dificultăţi materiale. Lilu, tatăl copilului urmând să îşi piardă locul de muncă. Acesta era singurul întreţinător al familiei.

În fata instanţelor de judecată de judecată, cei doi părinţi biologici au recunoscut că, pierzându-şi locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19 şi nereuşind să se mai angajeze în altă parte, au recus la acest gest. O altă problemă care a cauzat decizia celor doi a fost faptul că nu aveau suficiente resurse materiale pentru a-şi plăti ipoteca la casă şi mai ales că nu aveau mâncare pentru toţi membrii familiei. Nu este singurul caz de acest fel. În urmă cu câțiva ani, un cuplu și-a vândut copilul pentru un iphone și o motocicletă

Femeia care l-a adoptat pe micuţ a fost atât de dornică încât şi-a vândut casa

Oamenii legii au explicat faptul că Xu, femeia care a plătit pentru copilul celor doi părinţi biologici a fost atât de dornică să aibă un fiu încât, fără să se gândească de două ori, şi-a vândut casa, a călători 1400 de kilometri până la bebeluş, plătind 18.000 de lire (20.000 de euro), un colier şi o brăţară de aur. Poliţiştii i-au reţinut pe cei trei implicaţi în dosar şi asupra cărora planează suspiciunea de trafic de copii. Ancheta aflată în curs vă oferi un verdict final.

Menţionăm faptul că legile din China sunt extrem de aspre în legătură cu cei care comit infracţiunea de trafic şi vânzare de copii. Dacă uneori, persoanel sunt condamnate de la 5 la 10 ani de închisoare, în alte cazuri, magistraţii din China pot da pedepse de închisoare pe viaţă dar şi pedeapsa cu moartea care nu este abolită în China.

Adauga un comentariu