Titlurile zilei

Un traducător din Iași vrea să cumpere terenul primăriei, din zona centrală, cu 330 de euro/mp! Se poate construi un bloc de locuințe colective: „Nu vreau să discut” – FOTO

Publicat: 25 nov. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Un traducător din Iași vrea să cumpere terenul primăriei din zona centrală cu 330 de euromp Se poate construi un bloc de locuințe colective Nu vreau să discut - FOTO
Un traducător din Iași vrea să cumpere terenul primăriei, din zona centrală, cu 330 de euro/mp! Se poate construi un bloc de locuințe colective: „Nu vreau să discut” - FOTO

Cu 330 de euro/mp, un traducător din Iași vrea să cumpere de la primărie un teren de pe strada Smârdan. Tranzacția urmează să fie efectuată la cererea lui Alberto Nicolas Moga, patronul unei firme de traduceri autorizate. Este nevoie și de avizul Consiliului Local, ședința fiind programată în cursul săptămânii viitoare. S-a mai încercat vânzarea și la cea din luna octombrie

Municipalitatea ieșeană continuă valorificarea terenurilor aflate în domeniul privat. Este vorba despre imobile identificate în zona centrală, în acest caz fiind vorba de o suprafață de 425 mp, situată pe strada Smârdan, nr. 48, perimetru ce a trezit interesul dezvoltatorilor imobiliari. Pe data de 13.11.2023, Comisia Tehnică de Analiză a solicitărilor de concesiune/vânzare a unor terenuri proprietate privată a municipiului Iași a analizat cererea de cumpărare a terenului amintit, formulată de societatea Universum Communication SRL, deținută de Alberto Nicolas Moga și soția acestuia, Ștefania, cu obiect de activitate „traducere scrisă și orală”.

„Centru de Traduceri Autorizate și Interpretariat Iași are o amplă experiență în traduceri și interpretariat din/în peste 30 de limbi, oferind clienților servicii precum: traduceri engleză, traduceri italiană, traduceri germană, traduceri franceză etc. Traducătorii noștri acoperă un spectru foarte larg de domenii, efectuând traduceri autorizate, traduceri legalizate, traduceri tehnice, traduceri juridice, traduceri medicale, traduceri economice, traduceri IT-comunicații”, se arată în descrierea afacerii.

Traducătorul din Iași trebuie să plătească minimum 330 de euro/mp

Deși a făcut solicitarea pentru vânzarea terenului, Alberto Moga poate intra în posesia bunului doar după organizarea unei licitații publice la care poate participa orice persoană interesată. Mai este nevoie și de aprobarea Consiliului Local. Pe data de 29.11.2023, proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului va fi suspus votului. Evaluatorii au stabilit și un preț de piață pentru terenul de pe strada Smârdan.

Astfel, licitația va începe de la 140.250 de euro, adică 330 de euro/mp. Cumpărătorul poate investi și într-un bloc de locuințe colective, cu respectarea indicatorilor urbanistici din zonă, adică procent de ocupare a terenului de 15 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului  de 0,3. Se pot construi clădiri cu regimul de înălțime P sau P+1.

„Imobilul are o destinație stabilită prin documentația de urbanism de zonă de locuințe individuale și colective mici cu regim de înălțime P, P+1 niveluri, în condiții speciale de densitate redusă. Sunt admise funcțiuni comerciale și servicii comerciale cu o arie desfășurată mai mică de 200 mp, care nu generează transporturi grele și nu afectează liniștea și salubritatea zonei. Imobilul se află în zona de servitute aeronautică civilă aferentă aerodromurilor/aeroporturilor zona II și în zonă de versant”, se arată în proiectul de hotărâre. Și dezvoltatorul imobiliar Adrian Manuel Ioniță a cerut de la primărie un teren în CUG.

Alberto Moga are contracte cu instituțiile publice

Conform datelor disponibile, Alberto Moga mai deține și societatea Mogame SRL. Firma este folosită în contractele cu instituțiile publice pentru furnizarea mai multor loturi de uleiuri pentru motoare. Printre contracte se numără cele semnate cu compania de transport public din Suceava. Pentru terenul de pe strada Smârdan au fost depuse 3 cereri. Vânzarea a fost supusă votului și în ședința de Consiliu Local din luna octombrie 2023, dar proiectul a picat. Contactat telefonic, Alberto Moga a refuzat să ofere detalii despre tranzacția anunțată de municipalitate.

„Nu vreau să discut. Nu cred că este o discuție oportună”, a precizat traducătorul din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu