International

Un tren de călători a deraiat. Premierul Scoției: „Un incident extrem de grav” – VIDEO

Publicat: 12 aug. 2020
Un tren de călători a deraiat. Premierul Scoției: „Un incident extrem de grav” - VIDEO
Un tren de călători a deraiat

Un tren de călători a deraiat miercuri, 12 august 2020, în Aberdeenshire, nord-estul Scoției. Premierul scoțian, Nicolae Sturgeon, a precizat că evenimentul este „un incident extrem de serios”.

Tren de pasageri deraiat în Scoția

Incidentul feroviar a avut loc miercuri dimineață, 12 august 2020. La fața locului au intervenit numeroase echipe de salvare, fiind chemate să intervină la ora 9:43, relatează BBC.

Peste 30 de autospeciale au ajuns la fața locului, inclusiv un elicopter. În imaginile de la fața locului se observă un fum gros care se ridică deasupra garniturii de tren.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a spus că este vorba despre „un incident extrem de grav” și că primele raportări de la fața locului indicau „răni grave”.

Nu se cunosc deocamdată informații cu privire la bilanțul victimelor și starea acestora. Garnitura era formată din două locomotive (una în față, una în spate) și patru vagoane. Se pare că prima locomotivă și trei dintre vagoane au deraiat de pe calea ferată.

„E prea devreme să confirmăm cauza exact și severitatea incidentului”, a precizat NetworkRail Scotland, compania de căi ferate scoțiană.

Conform BBC, una dintre cauzele deraierii pare să fi fost vremea. În ultimele zile au fost ploi torențiale și chiar inundații, care au dus la întreruperea circulației în zonele centrale și estice ale Scoției.

„În prezent ne ocupăm de un incident pe linia Stonehaven în Aberdeenshire, unde a deraiat trenul”, a scris, pe Twitter, Poliţia britanică de transport. „Ofiţerii au fost chemaţi la faţa locului la ora 9.43 (8.43 GMT) împreună cu ambulanţieri şi pompieri”, a adăugat Poliţia, fără mai multe precizări despre eventuale victime.

Un tren a fost acaparat de flăcări în Olt. Patruzeci de persoane se aflau în interior

În această după-amiază, a izbucnit un incendiu la un tren aflat într-o gară din Olt. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Toți cei 40 de pasageri s-au autoevacuat. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii cu privire la un incendiu care a cuprins un tren staționat în Gara Vlăduleni.

În momentul izbucnirii incendiului, în tren se aflau 40 de călători care au reușit să coboare în siguranță. Pentru a stopa cu rapiditate flăcările, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere de la Garda Osica de Sus şi Detaşamentul Caracal şi un echipaj SMURD. Incendiul a fost localizat de pompieri, manifestându-se la materiale combustibile de la compartimentul motor.

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un vagon să-și facă un selfie! Pentru a fi salvat, tânărul are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01

Un adolescent de 15 ani a ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, iar acum este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Tânărul pierde extrem de mult sânge și are nevoie de intervenții chirurgicale. Pentru a fi salvat, are nevoie de ajutorul donatorilor de sânge cu grupa 01. Stocurile de sânge sunt la limită, gata să se epuizeze

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului

Alexandru Gabriel Vieru a fost ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Pe data de 12 iulie, Alexandru se plimba cu bunicul său. Tânărul și-a rugat bunicul să-i dea niște prune din copac, moment în care s-a urcat pe un vagon. În câteva momente, din cauza formării unui arc electric, corpul băiatului a fost cuprins de flăcări. Acesta a căzut la pământ sub privirile disperate ale bunicului său, care l-a resuscitat până la venirea ambulanței. Alexandru, internat de două săptămâni la Spitalul „Sf. Maria” din Iași cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01.

Adauga un comentariu