International

Un urs din epoca glaciară, perfect conservat a fost găsit în Rusia – chiar și nasul său este intact

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un urs din epoca glaciară perfect conservat a fost găsit în Rusia - chiar și nasul său este intact
Toate țesuturile moi ale ursului sunt intacte, inclusiv organele sale interne.

Rămășițele perfect conservate ale unui urs din peștera epocii glaciare au fost descoperite în Arctica Rusă – primul exemplu de specie care a fost găsit vreodată cu țesuturile moi intacte.

Uimitoarea descoperire a fost făcută de păstorii de reni de pe insulele Lyakhovsky, care fac parte din arhipelagul insulelor Noile Siberii din nordul îndepărtat al Rusiei.

Un urs din epoca glaciară, perfect conservat a fost găsit în Rusia

Înainte de aceasta, doar oasele urșilor peșterii fuseseră dezgropate, dar acest specimen avea chiar nasul intact, potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea Federală de Nord-Est (NEFU) din Yakutsk , Siberia.
Descoperirea este de „importanță mondială”, a spus un expert rus de vârf în speciile dispărute în epoca glaciare.

Într-o declarație publicată de universitate, omul de știință Lena Grigorieva a spus: „Astăzi este prima și singură descoperire de acest fel – o carcasă de urs întreg cu țesuturi moi. Este complet conservată, cu toate organele interne în loc, inclusiv chiar și nasul său .

„Anterior, au fost găsite doar cranii și oase. Această descoperire este de o mare importanță pentru întreaga lume.”
Animalul adult a fost găsit de un grup de păstori de reni, care au transferat apoi dreptul de a cerceta specimenul către NEFU, care se află în fruntea cercetărilor privind mamuții și rinocerii lăniți dispăruți.

Ursul peșterii este o specie sau subspecie preistorică care a trăit în Eurasia

Potrivit echipei, ursul peșterii (Ursus spelaeus) este o specie sau subspecie preistorică care a trăit în Eurasia în perioada Pleistocenului mijlociu și târziu și a dispărut în urmă cu aproximativ 15.000 de ani. Analiza preliminară sugerează că ursul are vârsta cuprinsă între 22.000 și 39.500 de ani.
Maxim Cheprasov, cercetător principal de la laboratorul Muzeului Mamut din Yakutsk, a declarat în declarație: „Este necesar să se efectueze analize radiocarbonate pentru a determina vârsta exactă a ursului”.
Oamenii de știință nu au reușit încă să viziteze locul descoperirii – vechea carcasă a fost găsită la o distanță lungă de Yakutsk, care însăși se află la mai mult de 5.000 de mile de Moscova.
Descoperiri semnificative, inclusiv mamuți, rinoceri de lână, mânz din epoca de gheață, mai mulți pui și pui de leu din peșteră, au fost făcute în Siberia în ultimii ani pe măsură ce permafrostul se topește.

Un cățeluș înghețat în vârstă de 18.000 de ani lasă oamenii de știință nedumeriți

Corpul vechi de 18.000 de ani al unui cățel aproape perfect conservat a lăsat oamenii de știință nedumeriți.
Oamenii de știință ruși au descoperit corpul caninului lângă Yakutsk, în estul Siberiei. Conservat de permafrost , nasul, blana și dinții specimenului sunt remarcabil de intacţi. Folosind datarea cu carbon pe osul coastei creaturii, experții de la Centrul pentru Paleogenetică din Suedia au reușit să confirme că specimenul a fost înghețat de aproximativ 18.000 de ani, dar teste extinse de ADN nu au putut până acum să demonstreze dacă animalul era un câine sau un lup .

„În mod normal, este relativ ușor să faci diferența dintre cele două”, a declarat pentru CNN David Stanton, cercetător la Centrul pentru Paleogenetică.

„Avem deja o mulțime de date și, cu această cantitate de date, v-ați aștepta să spuneți dacă a fost una sau alta. Faptul că nu putem sugera că provine dintr-o populație care a fost ancestrală până la ambele – câinilor și lupilor „, a explicat el.

Stanton a declarat pentru CNN că perioada din care este cățelușul este „un moment foarte interesant în ceea ce privește evoluția câinilor și a lupului”.

„Nu știm exact când au fost domesticiți câinii, dar este posibil să fi fost cam din acel moment. Ne interesează dacă este de fapt un câine sau un lup sau poate este ceva la jumătatea distanței dintre cei doi”, a spus el.
Testele ulterioare ar putea oferi mai multe informații despre exact când câinii au fost domesticiţi, a spus Stanton.
Se consideră că patrupezii moderni au fost domesticiți de la lupi, dar exact când, nu este clar – în 2017, un studiu publicat în revista Nature Communications a constatat că câinii moderni au fost domesticiți dintr-o singură populație de lupi cu 20.000 până la 40.000 de ani în urmă.

Adauga un comentariu