Prima pagină » Eveniment-Social » Una dintre cele mai mari comunități academice din România, întâlnire specială la Iași, cu participanți din întreaga lume – FOTO

Una dintre cele mai mari comunități academice din România, întâlnire specială la Iași, cu participanți din întreaga lume – FOTO

20 nov. 2023, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Este una dintre cele mai mari comunități academice din România și a avut o întâlnire specială, tocmai la Iași, cu participanți din întreaga lume! Concret, Universitatea Tehnică găzduit evenimentul de lansare a Comunității Alumni Internațional TUIASI. La manifestare au participat reprezentanți ai comunității academice de la Politehnica ieșeană alături de absolvenți ai universității, care au asistat la eveniment atât fizic, din Aula Magna „Carmen Sylva”, cât și virtual, participând, prin Google Meet, alți zeci de absolvenți

Una dintre cele mai mari comunități academice din România, întâlnire specială, la Iași, cu participanți din întreaga lume. La Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” a avut loc evenimentul de lansare a Comunității Alumni Internațional TUIASI. La manifestare au participat reprezentanți ai comunității academice de la Politehnica ieșeană alături de absolvenți ai universității, care au asistat la eveniment atât fizic, din Aula Magna „Carmen Sylva”, cât și virtual, participând, prin Google Meet, alți zeci de absolvenți.

Una dintre cele mai mari comunități academice din Româna, întâlnire specială la Iași

În cadrul întâlnirii (programate miercuri, 15 noiembrie 2023), oameni de afaceri și reprezentanți ai unor companii importante din țară sau străinătate, foști studenți ai TUIASI, și-au împărtășit experiențele din anii de studenție și au punctat importanța existenței unei comunități de alumni care să contribuie la creșterea Almei Mater. Totul a debutat cu un discurs al rectorului universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, care a vorbit despre importanta istorie a Politehnicii, dar mai ales despre numele relevante care s-au format și crescut pe băncile TUIASI încă de la începuturile ei.

„Universitatea își trage forța din alumni. Alumni își trag forța din universitate. În această uniune, dincolo de simbioza universitate-alumni, rolul fiecăruia este determinant. Cu atât mai mult cu cât, ca întotdeauna în viață, și un părinte are la rându-i nevoie de sprijinul copilului. Mai ales o la vârstă atât de respectabilă…”, a explicat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval în debutul discursului său.

Acesta a oferit detalii și despre prima promoție oficială a universității, cea din 1940, și, totodată, despre parcursul Politehnicii de la înființarea sa. A punctat eforturile depuse de primele generații de profesori și studenți pentru reconstrucția clădirii din Copou, în care se află Aula Magna „Carmen Sylva” și Biblioteca TUIASI, afectate de bombardamentele din cel de-Al Doilea Război Mondial.

În Aula Magna „Carmen Sylva” au participat oameni de afaceri sau reprezentanți ai unor companii importante, care și-au împărtășit experiențele din facultate, dar și din cariera lor

Evenimentul a continuat cu intervenții ale celor mai importanți alumni ai Politehnicii ieșene care au putut fi prezenți în Aula Magna „Carmen Sylva”, oameni de afaceri sau reprezentanți ai unor companii importante, care și-au împărtășit experiențele din facultate, dar și din cariera lor. Punctul comun al acestor discursuri a fost importanța pe care a avut-o universitatea în formarea lor, dar și deschiderea pentru colaborări ulterioare. Prof. univ. dr. ing. Alina-Adriana Minea, director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), a vorbit despre faptul că este membră a comunității alumni, chiar dacă nu a fost definită până acum.

„Sunt absolventă a Facultății de Știința și Ingineria Materialelor din 1994 și, în 1995, absolventă a unor cursuri de studiu aprofundate, așa erau definite atunci. A fost un an sau au fost doi în care studiile de masterat au fost definite astfel, iar în anul 2000 mi-am susținut teza de doctorat”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina-Adriana Minea.

Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI, și-a început discursul cu o poveste a unei absolvente stabilite în Australia și care, dorind să se angajeze în domeniul de studii, a întrebat de actele de care are nevoie. În cadrul întâlnirii a fost prezentat succint și scopul general al Comunității Alumni Internațional, dar și obiectivele acestei comunități, misiunea, pilonii de activitate și planurile pe termen mediu și lung. Totodată, se dorește realizarea de legături între diferite domenii de activitate și astfel să ia naștere proiecte realizate de profesioniști din diversele arii de activitate ale domeniului inginerie și arhitectură.

Așadar, una dintre cele mai mari comunități academice din România, întâlnire specială la Iași, cu participanți din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024