Actualitate

Una dintre minorele bătăuşe din Gorj, reţinută deși are 14 ani – VIDEO

Publicat: 07 sept. 2020
Una dintre minorele bătăuşe din Gorj, reţinută deși are 14 ani

Părinţii minorilor care au fost implicaţi în evenimentul de sâmbătă, în care o fată de 13 ani a fost agresată de alte adolescente, au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.

IPJ Gorj a anunțat că, în continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, o tânără, de 14 ani,din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

„Faţă de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 41 şi 52 de ani şi o femeie de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, părinţii tinerilor implicaţi în evenimentul din data de 5 septembrie, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat Ţuhaşu.

Dosar penal pentru lovire și alte violențe

Poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal de lovire sau alte violenţe, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care o minoră de 13 ani este agresată de alte adolescente, au informat, duminică seară, reprezentanţii IPJ Gorj.

„În cursul zilei de astăzi (duminică n.r.), având în vedere imaginile apărute în spaţiul public pe o reţea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea IPJ Gorj dispunând efectuarea de verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări în alte două dosare penale pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare, în urma a două filmări care au apărut în spaţiul public, în evenimentele respective fiind implicaţi minori, potrivit IPJ Gorj.

În una dintre filmări, o minoră de 12 ani din Târgu Jiu este agresată de alte trei fete, iar în cealaltă, un minor s-a filmat în timp ce proferează ameninţări precum „Mă duc la şcoală şi îi împuşc pe toţi”.

Ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a anunțat ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite de alte patru fete. Potrivit polișiștilor, părinții agresoarelor au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare, conform Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, potrivit presei locale.

Aceeași sancțiune au primit-o și părinții băiatului care a filmat incidentul.

În cazul fetei bătute și umilite, polițiștii spun că s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violente.

„În cadrul cercetărilor, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Comentarii
  • Praf in ochi..500 lei. De unde stim ca politaii din Gorj nu sunt mana in mana cu parintii tinerelor agresoare. Ce, si seful politiei s a dus la intilnire noaptea cu Duduienii!!!

  • Alta parere, cele 4 copile care au batut un alt copil nevinovat, ar trebui tunse 0, si tinute 180 zile pe arest cu cate o mica corectie pe zi: batute la palma cu o rigla si la fund cu o curea

  • Trebuie sa intelegeti ca cei sub 14 ani nu raspund penal.adica este o cauză care nu va da finalitate dosarului penal.asa scrie in cod penal.partea cu 500 lei este maxim din ce poate face politia pe legislatia actuala.

Adauga un comentariu