Conflictul imens provocat de ordinul lui Trump care a adus dorința răzbunării extrem de sângeroasă a iranienilor sperie pe toată lumea. Mai mult decât atât, declarațiile președintelui Statelor Unite ale Americii sunt din ce în ce mai șocante. Unde s-ar putea retrage oamenii în cazul celui de-al treilea război mondial?
Cele mai sigure țări din lume
Asasinarea lui Soleimani a strârnit un conflict imens între iranieni și americani. În urma acestui ordin, iranienii au ridicat pentru prima oară în istorie steagul roșu, promițând o răzbunare sângeroasă. Mai mult decât atât, în timpul transmisiunii la televiziunea de stat a funerariilor generalului, moderatorul care a prezentat desfășurarea evenimentelor a făcut un apel către iranieni pentru strângerea a 80 de milioane de dolari, bani care ar urma să fie primiți drept recompensă pentru uciderea lui Donald Trump. „Iranul are 80 de milioane de locuitori. Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, arată unul din anunțurile difuzate.
Ambele tabere au început să acționeze, iar frica oamenilor devine din ce în ce mai mare. Cele mai sigure locuri din lume unde oamenii s-ar putea adăposti în cazul unui nou război mondial sunt: Elveția, Tuvalu, Noua Zeelandă, Bhutan, Chile, Islanda, Groelanda, Malta, Irlanda, Fiji. Analiștii istraelieni au subliniat că uciderea generalului Soleimani nu paralizează în niciun caz organizația pe care o conducea. Liderul Hezbollah a declarat că uciderea generalului a fost începutul unui nou război cu SUA solicitând să atace obiective militare ale Americii în Orientul Mijlociu.
Momente care ar fi putut declanța al Treilea Război Mondial din trecut
1948: Blocada Berlinului. Trupele sovietice opresc complet comerțul în Berlinul de Vest, cauzând o criză politică și umanitară. Drept răspuns, aliații occidentali au trimis provizii aeriene;
29 august 1949: Uniunea Sovietică efectuează, cu succes, primul test cu bombă atomică;
1950 – 1953: Războiul din Coreea;
12 august 1953: Uniunea Sovietica testează, cu succes, prima sa bombă cu hidrogen;
26 iulie 1956 – martie 1957: Criza Suezului;
4 iunie – 9 noiembrie 1961: Criza Berlinului din 1961.
15 octombrie – 28 octombrie 1962: Criza rachetelor din Cuba;
noiembrie 1979: O falsă alarmă la NORAD – complexul militar american din Munții Cheyenne, statul Colorado;
26 septembrie 1983: Similar, sovieticii au o alarmă falsă dată de un calculator care indica un atac american.
2 ianuarie 2020: Asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani de către dronele americane