National

Unde va fi înmormântata Tamara Buciuceanu! Nu va fi depusă în cimitirul Belu

Publicat: 18 oct. 2019

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi înmormântată vineri, la ora 12.00, la Cimitirul Sfânta Vineri.

După ce joi, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Teatrul Bulandra, vineri, la ora 09.30 sicriul va pleca la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, iar ceremonia de înmormântare va avea loc de la ora 12.00. UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o „o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu se lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascină. Un mare artist iubit fără rezerve”.

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăteanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coană Chiriţă. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

„Pe noi, cei care am avut privilegiul să o admirăm pe scenă şi să o ascultăm, ne va însoţi în călătoriile noastre imaginea-i de neuitat. Şi, cu siguranţă, generaţiile viitoare vor fi fascinate de prezenţa artistică debloading...

Adauga un comentariu