Sport

Ungurii și-au făcut temele! Naționala României, sub lupa maghiarilor! Cum i-a surprins Mirel Rădoi

Publicat: 12 sept. 2020
România - Ungaria ar putea fi partida decisivă pentru calificarea la EURO 2020. Presa din Ungaria a analizat primele două meciuri ale lui Mirel Rădoi
România - Ungaria, posibila finală pentru calificarea la EURO 2020

România – Ungaria ar putea fi partida decisivă pentru calificarea la EURO 2020. Presa din Ungaria a analizat primele două meciuri ale lui Mirel Rădoi și a scos în evidență plusurile și minusurile „tricolorilor”.

Reprezentativa României a avut un start bun sub comanda lui Mirel Rădoi. „Tricolorii” au încheiat la egalitate în compania Irlandei de Nord, scor 1-1, și au obținut o victorie mare în Austria, 3-2. Următorul joc al României va fi pe 8 octombrie, la Reykjavik, împotriva Islandei, în semifinala mini-turneului de calificare la EURO 2020.
Dacă vor trece de nordici, elevii lui Mirel Rădoi vor lupta pentru un loc la Campionatul European din vara viitoare cu învingătoarea partidei Bulgaria – Ungaria. Jurnaliștii de la Nemzeti Sport și-au făcut temele în ceea ce privește posibila viitoare adversară a reprezentativei Ungariei, în drumul spre EURO:

„România are un nou antrenor, cel care a condus echipa la Campionatul European U21 de anul trecut. Euro 2020 ar putea reprezenta o rampă de lansare în fotbalul mare pentru mulți dintre fotbaliștii din acea echipă, mai ales că România ar juca acasă”.

România – Ungaria, posibila finală pentru calificarea la EURO 2020

Ungurii de la Nezmeti Sport au remarcat lipsa de soluții în compartimentul defensiv din selecționata României: „Cea mai mare problemă este lipsa totală a soluțiilor pentru postul de fundaș dreapta. Cu Irlanda de Nord l-au folosit pe Hanca, care e de fapt mijlocaș, iar în Austria a jucat Burcă, reprofilat din fundaș central”.
Mirel Rădoi a fost sub lupa ziariștilor maghiari:

„Am remarcat două lucruri în primele două meciuri, lipsa de experiență și capacitatea de a se adapta rapid la schimbări. Nu a reușit să învingă Irlanda de Nord, deși a avut un om în plus, apoi a câștigat în Austria. În locul unei întineriri masive, cum era de așteptat, a preferat un alt model. A adus, într-adevăr, 5 jucători noi, dar toți sunt trecuți de 26 de ani. Doar 3 au și debutat, cei care joacă constant și bine la echipele de club, Crețu, Burcă și Iancu”.

Partidele Islanda – România și Bulgaria – Ungaria se vor disputa pe 8 octombrie, iar câștigătoarele se vor întâlni o lună mai târziu în meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2020. În cazul în care trece de nordici, România va evolua tot în deplasare finala play-off-ului de calificare.
Mirel Rădoi are parte de un debut fericit pe banca naționalei – dacă semieșecul cu Irlanda de Nord a fost tratat drept un ghinion, victoria în fața Austriei a fost considerată un examen dificil trecut cu brio de noul selecționer. Iar un fost mare internațional trage un semnal de alarmă – Ioan Ovidiu Sabău crede că euforia exagerată poate avea efecte nedorite.

„Ar face bine un pic de realism, laudele îi pot adormi și pe jucători, și pe antrenori. Au fost două jocuri bune care înainte erau amicale. Am văzut jucători motivați la noi, mai puțin la austrieci, nu am văzut acea agresivitate nemțească la ei”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău: „Alex Cicâldău seamănă cu mine”

Fotbalistul cu 55 de selecții la națională crede că testul adevărat este barajul cu Islanda.

„Vine Islanda, altă miză, altă încărcătură, nu se compară, e un meci decisiv, să vedem dacă facem față. E o echipă tare, nu mai poți lăsa spații libere. Islanda a jucat bine cu Anglia, apoi i-a umilit Belgia și altfel se pregătesc, au dorință de revanșă. Noi ne credem pe cai mari și s-ar putea să ne culcăm pe o ureche”, a fost avertismentul lui Sabău.

Acesta a dezvăluit ce tricolor i-a plăcut și ce jucător îi seamănă ca stil.

„Mi-a plăcut Maxim, jucător cu personalitate, a avut și execuția aia superbă, joacă cu multă dezinvoltură. Un pic Cicâldău seamănă cu mine, și Gică Hagi mi-a zis, am un jucător care seamănă cu tine”, a mărturisit Sabău

Adauga un comentariu