Razboi în Ucraina

Uniunea Europeană acordă Ucrainei 5 miliarde de euro pentru armament

Publicat: 06 sept. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Uniunea Europeană acordă Ucrainei 5 miliarde de euro pentru armament
Anunţul a venit după cel de-al optulea Consiliu de asociere UE-Ucraina ce a avut loc luni, 5 septembrie, la Bruxelles

Ucraina va primi din partea Uniunii Europene 5 miliarde de euro pentru armament. După o întâlnire cu premierul Ucrainei, Denys Shmygal, Ursula von der Leyen a declarat că Bruxelles-ul va acorda săptămâna aceasta o nouă asistentă macrofinanciara suplimentară ucrainenilor.

„Situația de pe teren din Ucraina continuă să necesite sprijinul nostru inexplicabil. Pe lângă cele 10 miliarde de euro pe care le-am furnizat deja, săptămâna aceasta vom oferi o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro. UE va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a scris președintele Comisiei Europene.

Nou sprijin acordat Ucrainei, de 5 miliarde de euro

Ursula von der Leyen a anunţat că o sumă de 5 miliarde de euro va intra în visteria Ucrainei, drept sprijin pentru armamentul militarilor, în războiul cu Rusia. Anunţul a venit după cel de-al optulea Consiliu de asociere UE-Ucraina ce a avut loc luni, 5 septembrie, la Bruxelles. ]n cadrl acestuia, conform comunicatului Comisiei Europene, a fost discutată o agendă bilaterală, în special punerea în aplicare a Acordului de asociere și stadiul cooperării. Reuniunea Consiliului a fost coprezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, și de prim-ministrul Ucrainei.

Reamintim faptul că Uniunea Europeană a aprobat în iulie alocarea a 1 miliard de euro către Kiev a primei tranșe de noi asistențe macrofinanciare. Cu toate acestea, fondurile au ajuns în țară la începutul lunii august, iar întregul volum al programului financiar este estimat la 9 miliarde de euro. La sfârșitul lunii august, Comisia Europeană a precizat că este în curs de soluționare a problemei plății restului fondurilor.

Noul program de asistență macrofinanciară al Uniunii Europene este al șaptelea la rând, Kievul primind tranșa finală în cadrul programului anterior, al șaselea, din luna mai, volumul total al programului ridicându-se la 1,2 miliarde de euro.

Armata ucraineană a suferit noi pierderi de vieți umane

Într-o altă ordine de idei, reamintim bilanțul lui Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, de luni dimineață, 5 septembrie, ce anunța că armata ucraineană ar fi pierdut sute de oameni în fata ofensivei Rusiei din sudul Ucrainei.

„În total, în ultima zi, în timpul luptelor în această direcție operațională, inamicul a pierdut 11 tancuri, 7 vehicule de luptă pentru infanterie și alte 8 vehicule blindate, 9 camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 220 de militari”, a precizat el.

Oficialul rus Konașenkov a mai adăugat că armata rusă a distrus două depozite de muniții pentru mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina, inclusiv sistemul HIMARS, utilizat frecvent de ucraineni.

„În zonele Voznesensk și Oceakov din regiunea Mykolaiv, au fost distruse două depozite de rachete și arme de artilerie și muniții ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care au stocat peste 1,5 mii de rachete pentru mai multe sisteme de rachete cu lansare, inclusiv peste 200 de rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricate de Statele Unite”, a declarat un reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, Konashenkov a mai spus că sistemele de apărare aeriană au doborât cinci vehicule aeriene fără pilot într-o serie de zone, inclusiv un Bayraktar-TB2.

Acum însă, în sprijinul armatei ucrainene vine un nou sprijin acordat de Uniunea Europeană, în valoare de 5 miliarde de euro.

Comentarii
  • Arme pentru unii si saracie pentru ceilalti! atata stiu astia. Banii aia, 5 miliarde, sunt din si buzunarul nostru si iaca eu nu-s de acord. Avem si noi nevoie de banii aia ca s-au scumpit toate.

  • Din nou arme? Asa războiul Ucrainei nu se mai termina niciodată iar pe noi toti zelinski ne distruge dar lui nu- i pasa doar asteapta sa fie ajutat de toate tarile. Dar gata ca recesunea n-e- a a terminat. Oricum naivul si visatorul zelinski nu va elibera teritoriile rusesti. Mai multe arme mai mult razboi si no vom muri de foame frig saracie

  • Razboiul l-a inceput Kievul in momentul in care a inceput sa-i bombardeze pe rusofoni si sa le interzica limba materna. Din acel moment, Ucraina a pierdut dreptul sa-i guverneze pe rusofoni.
    Circula directiva cum ca toti trebuie sa platim pentru greselile si visele Kievului. Iaca, eu unul sunt impotriva. Kievul a inceput sa-i bombardeze pe rusi, n-are decat sa continue prin forte proprii, nu sa-mi ceara mie bani. Oalele sparte sa le plateasca cel care le-a spart, nu eu. Pe urma de ce sa-i sustinem ca prostii pe unii care nu dau doi bani pe noi? Cine vrea sa le dea bani, s-o faca benevol, pe persoana fizica. Nu sa ne impuna la toti.

  • Nu este razboiul nostru, indiferent ce ” mananca Bidon”! Iar de UE trebuie sa ne separam cat mai urgent. Trebuie sa adunam semnaturi, sa iesim in strada si sa terminam odata pentru totdeauna cu jaful din Romania. Auzi dl Ciolacu, di Iohannis, dl Ciuca??????????

  • Luca, asa e, insa ziarele spun altceva ………..Ucraina e teritoriu rusesc . UE de ce da milioane, miliarde de euro pentru armamanet? alimenteaza razboiul??? de ce nu alimenteaza PACEA !!!!!!!!!!

  • Acest război putea fi evitat pe calea diplomatiei. Dar zelinski nu a vrut, a preferat sa- si distrugă tara si pe noi toti. Ue da bani pentru arme . De ce? Asa războiul nu se mai termina niciodata si noi vom muri de sărăcie foame, frig. NU ESTE războiul nostru de ce ne implicam atat de mult. Am ajutat dar acum GATA ca am ajuns niste nenorociti toti din cauza Ucrainei. Europa trebuie sa se oprească cu ajutatul!!!!!!Pe asta.se bazează Zelinski ca vine pomana de la toate tarile dar pomana nu mai este. Zelinski trebuia sa acorde autonomie teritoriilor ruse si intra in MUE fără teritoriile ruse si fără război. Rusii nu vor in Europa si Rusia nu vrea teritorii ruse in Europa. Mi se pare normal.

Adauga un comentariu