Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași, importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică – FOTO

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Cuza din Iași importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică  FOTO
Excelența Sa, Huseyn Nizami Oglu Najafov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel Toader - rector. La întâlnire a mai participat prof. univ. dr. Kamal Mehdi Abdullayev, rector Azerbaidjan University of Languages

Pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă o importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică! Instituția a primit vizita oficială a Excelenței Sale Huseyn Nizami Oglu Najafov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România. Aici s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector. La întâlnire a mai participat și prof. univ. dr. Kamal Mehdi Abdullayev, rector Azerbaidjan University of Languages

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași continuă o importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică! Instituția a primit vizita oficială a Excelenței Sale Huseyn Nizami Oglu Najafov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România. Aici s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector. La întâlnire a mai participat și prof. univ. dr. Kamal Mehdi Abdullayev, rector Azerbaidjan University of Languages. La moment a luat parte și prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru Relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

Universitatea „Cuza” din Iași, importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică

În cadrul întâlnirii a fost semnat un protocol de colaborare între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Azerbaidjan University of Languages. Documentul prevede facilitarea mobilităților de predare, cercetare sau studiu între cele două instituții, precum și derularea de proiecte în domenii științifice și educaționale de interes comun. Discuțiile au evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Cuza” din Iași și cele cinci instituții de învățământ superior partenere din Azerbaidjan, în cadrul programului Erasmus+.

În perioada 2010-2022, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au efectuat 20 de vizite la instituții de învățământ superior din Azerbaidjan, unde au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare sau au participat la diferite evenimente științifice.

Deschiderea oficială a Centrului de Multiculturalism Azer al Universității „Cuza”

În același interval, cercetătorii UAIC au publicat 270 de lucrări științifice elaborate în comun cu parteneri din Azerbaidjan, conform Web of Science. Excelența Sa Huseyn Nizami Oglu Najafov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, și-a continuat vizita prin participarea la deschiderea oficială a Centrului de Multiculturalism Azer al universității, care a avut loc în clădirea UAIC din str. Lascăr Catargi, nr. 54. În cadrul acestui centru va funcționa cursul facultativ de Multiculturalism Azer de la Facultatea de Litere a UAIC, în colaborare cu Centrul Internațional Multicultural din Baku. Astfel, „Cuza” continuă acțiunile de internaționalizare pe plan instituțional, educațional, științific, cultural și pe segmentul cercetării.

Așadar, Universitatea „Cuza” din Iași a demarat o nouă și importantă colaborare academică și culturală cu zona asiatică.

Adauga un comentariu