Eveniment-Social

Universitatea „Cuza”, pe podium într-un clasament important internațional

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Cuza pe podium într-un clasament important internațional
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se poziționează între primele trei universități din România în ediția 2023 a clasamentului QS World University Rankings. La nivel mondial, „Cuza” este situată în intervalul 1.200-1.400, fiind una dintre cele 13 instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities

Universitatea „Cuza” din Iași se plasează între primele trei universități din România în ediția 2023 a clasamentului QS World University Rankings. La nivel mondial, instituția este situată în intervalul 1200-1400, fiind una dintre cele 13 instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se poziționează între primele trei universități din România în ediția 2023 a clasamentului QS World University Rankings. La nivel mondial, UAIC este situată în intervalul 1200-1400, fiind una dintre cele 13 instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities.

Universitatea „Cuza”, pe podium într-un clasament important internațional

În elaborarea clasamentului s-a aplicat o metodologie bazată pe șase indicatori de performanță cu ponderi diferite în rezultatul final: reputația academică (40 la sută), raportul dintre numărul de studenți și numărul de cadre didactice (20 la sută), numărul de citări în publicații științifice internaționale ale cadrelor didactice și cercetătorilor (20 la sută), reputația în rândul angajatorilor (10 la sută), proporția cadrelor didactice internaționale (5 la sută) și proporția de studenți internaționali din Universitate (5 la sută). Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americiii (SUA), este universitatea care ocupă primul loc mondial în ediția 2023 a QS World University Rankings, în timp ce locul al doilea este ocupat de University of Cambridge, din Marea Britanie. Clasamentul complet poate fi consultat aici.

QS World University Rankings este o publicație anuală a clasificării mondiale a universităților

Cele două instituții erau singurele rămase în top 1000 în 2020 și 2019, după ce, anterior, printre primele 1.000 de universități ale lumii, conform criteriilor companiei de consultanță QS, mai figurau Universitatea „Cuza” din Iași, Universitatea Politehnica din București și Universitatea de Vest. QS World University Rankings este o publicație anuală a clasificării mondiale a universităților. Ea constă din trei părți: clasificarea globală, clasificarea după subiecte (pentru 51 de subiecte și cinci domenii de specialitate), ca și cinci clasificări regionale independente (AsiaAmerica LatinăEuropa și Asia Centrală în dezvoltare, BRICS). Astfel, două mari universități din Iași, în cel mai nou top internațional.

Adauga un comentariu