Local

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”din Iași l-a omagiat pe academicianul Carol Stanciu la împlinirea a 84 de ani

Publicat: 18 iun. 2021
Acad. Prof. Univ. Dr. Carol Stanciu a dezvoltat la Iași o școală de gastroenterologie recunoscută la nivel național și internațional și a creat primul institut de profil din țară

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) l-a omagiat pe academicianul Carol Stanciu cu ocazia împlinirii vârstei de 84 de ani.

Marţi, 15 iunie 2021, a avut loc festivitatea de omagiere, în Sala Senat a universităţii, ocazie cu care acesta a primit din partea conducerea UMF o plachetă de aniversare, „în semn de înaltă preţuire şi consideraţie pentru prestigioasa carieră profesională, ştiinţifică şi didactică”.

Acad. Prof. Univ. Dr. Carol Stanciu a dezvoltat la Iași o școală de gastroenterologie recunoscută la nivel național și internațional și a creat primul institut de profil din țară. A fost rector al UMF Iași (1992 – 2004)și decan al Facultății de Medicină (2004 – 2008). De asemenea, a fost președinte al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie și al Societății Române de Endoscopie Digestiva, președinte al Societății de Medici și Naturaliști din Iași, reprezentant pentru Europa de Est în Internațional Society for Disease of the Esophagus, președinte al Comitetului de Etică pentru două mandate succesive al Organizației Mondiale de Gastroenterologie. Studiile sale au marcat profund evoluția conceptuală în patologia funcțională a esofagului și în principal în domeniul bolii de reflux gastroesofagiene.

Comentarii
Adauga un comentariu