Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași organizează o nouă sesiune de simulare a Admiterii 2021

Publicat: 13 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași organizează o nouă sesiune de simulare a Admiterii 2021
Cea de-a doua sesiune de simulare a concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași va avea loc pe 15 mai 2021. Proiectul se află sub egida Universității de Medicină, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași)

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pe 15 mai 2021, are loc o nouă sesiune de simulare a Admiterii.
Asta după ce pe 7 martie a mai avut loc o etapă similară. Taxa de participare este de 40 de lei. Simularea concursului de Admitere este un proiect educațional organizat, an de an, de către societățile studențești ale Universității de Medicină. Astfel, viitorii candidați au ocazia de a-și testa cunoștințele și de a se obișnui cu atmosfera de concurs

La universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași, pe 15 mai 2021, are loc o nouă sesiune de simulare a Admiterii. Totul după ce pe 7 martie a mai avut loc o etapă similară. Taxa de participare este de 40 de lei. Simularea concursului de Admitere este un proiect educațional organizat, an de an, de către societățile studențești ale Universității de Medicină. Astfel, viitorii candidați au ocazia de a-și testa cunoștințele și de a se obișnui cu atmosfera de concurs. Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași).

Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen de la UMF Iași

Scopul simulării este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de Admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. Grupul țintă este reprezentat de elevii din clasele a XII-a (care studiază în învățământul secundar superior: licee și colegii) și de alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (care au urmat un ciclu de învățământ secundar superior: liceu sau colegiu).
Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări: Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie medicală, Asistență medicală generală, Nutriție și dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Audiologie și protezare auditivă.

Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv on-line, prin completarea unui formular tip

Pe de altă parte, la examenul propriu-zis de Admitere, candidații se vor înscrie la concurs exclusiv on-line, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de Admitere. Candidatul își va crea un cont și va depune dosarul de concurs, cu documentele scanate. Înscrierea va avea loc între 1 iunie și 18 iulie, iar Testul grilă, pe 25 iulie 2021.

Se pot înscrie, fără susținerea concursului de Admitere, pe locurile finanțate de la bugetul de stat, absolvenții de liceu care au obținut, în perioada studiilor liceale, premiile I, II, III sau Mențiune la olimpiadele școlare internaționale sau premiile I, II, III la faza națională a olimpiadelor școlare de Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică, respectiv mențiune la olimpiadele școlare internaționale la Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică, recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Ei vor anexa documente justificative. Absolvenții de liceu care se înscriu în condițiile de mai sus vor depune on-line o cerere adresată decanului facultății, în perioada alocată înscrierii la concursul de Admitere, iar Consiliul de Administrație (CA) va decide asupra solicitărilor.

Adauga un comentariu