International

Unui bebeluş de o lună i s-a administrat vaccinul anti-Covid-19, din greşeală. Cum se simte copilul

Publicat: 24 sept. 2021
Bebeluș întind în pătuț
Copilul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Universitar Egee, unde a fost supus mai multor teste, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac

Un bebeluş în vârstă de o lună a fost vaccinat împotriva noului coronavirus în Turcia dintr-o eroare umană. Joi, 23 septembrie 2021, medicul care a fost responsabil de monitorizarea evoluţiei sugarului a transmis că în momentul de fată se simte bine. Acesta este primul caz cunoscut în lume de imunizare a unui sugar împotriva coronavirsului, relatează AFP.

„Un bebeluş de o lună a fost vaccinat din greşeală împotriva COVID-19 în iulie, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei”, a declarat pentru AFP Zafer Kurugol, specialist în boli infecţioase de la Universitatea Egee, care continuă să monitorizeze starea copilului.

Un sugar a fost vaccinat împotriva noului coronavirus dintr-o eroare

Conform declaraţiei lui Zafer Kurugol, cadrul medical din regiunea Izmir care a administrat vaccinul a conştientizat instant greşeala şi a alertat autorităţile.

Copilul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Universitar Egee, unde a fost supus mai multor teste, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac, informează Agerpres.ro.

Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au constatat efecte adverse negative după o săptămână.

„A părăsit spitalul la fel cum a sosit, perfect sănătos. (…) Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi, precum febra. El a fost alăptat în continuare fără nicio problemă”, a dat asigurări medicul Kurugol.

Starea de sănătate a bebeluşului vaccinat anti-Covid-19

În momentul de faţă, bebeluşul are vârsta de 4 luni, iar el continuă să fie examinat cu regularitate de către medic şi starea lui de sănătate este în continuare bună.

Analizele au demonstrat faptul că a dezvoltat anticorpi împotriva virusului SARS – COV – 2, a adăugat specialistul în boli infecţioase care nu a vrut să dezvăluie numele vaccinului administrat.

Două tipuri de vaccin, BioNTech/Pfizer şi CoronaVac, sunt utilizate în prezent în Turcia.

O asistentă i-a injectat 6 doze de vaccin unei tinere din Italia

Un incident îngrijorător s-a produs într-un spital din Toscana, Italia. O tânără, în vârstă de 23 de ani, a primit din greşeală în data de 9 mai 2021, nu mai puţin de şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech.

Tânăra s-a aflat plasată sub observaţie, însă la acel moment starea ei de sănătate era una bună, a informat agenţia AGI, relatează AFP.

O asistentă a greşit şi i-a injectat unei tinere din Italia nu mai puţin de 6 doze de vaccin anti-Covid-19 în loc să-i administreze rezidentei o singură doză de vaccin.

Cadrul medical i-a administrat întregul flacon, potrivit aceleiaşi surse. Potrivit AGI, studiile privind o posibilă supradoză cu serul Pfizer/BioNTech s-au oprit la patru doze injectate în acelaşi timp, acest caz de şase doze fiind necunoscut în literatura medicală.

Locuitorii Poloniei au fost imunizați cu tratament anti-riduri în locul serului produs de compania Pfizer

Majoritatea populaţiei preferă vaccinul anti-Covid-19 Pfizer, în Polonia respectiv Mexic serul se vindea la negru pe internet cu 1.000 de dolari bucata. În statul polonez vaccinul era contrafăcut, fiind înlocuit cu tratament anti-riduri, iar în Mexic 80 de persoane s-au imunizat cu acesta. Din fericire nu s-a constatat nici o reacţie adversă după administrarea acestui vaccin contrafăcut, în schimb nu-i protejează de coronavirus.

Vaccinurile false au fost găsite în lăzi frigorifice unde se depozitau băuturi răcoritoare, iar data de exipirare şi numărul de lot erau false. În februarie autorităţile au fost puse în temă cu privire la faptul că în Mexic s-ar vinde vaccinuri Pfizer false. Autorităţile cercetează un lot de 6.000 de doze Sputnik, care au fost confiscate în luna martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Adauga un comentariu