International

Uraganul Laura a făcut victime! Până acum, 23 de persoane au decedat

Publicat: 28 aug. 2020

Uraganul Laura, cel mai puternic uragan de anul acesta din Statele Unite, a ajuns în sud-vestul statului Louisiana ca o furtună de categoria a patra. Vânturile puternice împing către ţărm o cantitate enormă de apă, astfel că există posibilitatea ca oraşele din apropiere să fie inundate şi să sufere daune de proporţii. În contextul fenomenelor extreme, discursul preşedintelui Donald Trump de la convenţia republicană a fost pus sub semnul întrebării.

Uraganul Laura a făcut victime! Până acum, 23 de persoane au decedat

Uraganul Laura ar putea aduce un val de aproape patru metri pe coastă, precum şi inundaţii şi tornade în interiorul uscatului. Liderii din Texas şi Louisiana au ordonat evacuarea a cel puţin 500.000 de locuitori.

În acelaşi timp, nu pot fi ignorate măsurile de combatere a noului coronavirus.

Oficialii încurajează evacuaţii să se adăpostească în hoteluri, pentru evitarea aglomerării, în loc de centrele de evacuare.

Această furtună a fost catalogată în mod repetat ca fiind un val de furtună mortal, acolo unde va lovi şi acest val ar putea continua 30 de mile în interiorul uscatului.

”Este grav, de aceea am cerut evacuarea obligatorie. Am informat şi am vorbit toată ziua cu oamenii care au ales să nu se evacueze, că trebuie să înţeleagă situaţia”, spune primarul oraşului Beaumont.

Furtuna a traversat Republica Dominicană, Puerto Rico şi Haiti, lăsând în urmă nenumărate oraşe fără energie electrică. Mai multe locuinţe au fost distruse şi 23 de oameni au fost ucişi.

Laura loveşte într-o zonă în care se află mai mult de 45 la sută din capacitatea totală de rafinare a petrolului din Statele Unite şi 17 la sută din producţia de petrol. De aceea, companiile de petrol şi gaze şi-au evacuat angajaţii de pe platformele de producţie din Golful Mexic.

Marţi, producătorii au închis în jur de 84% din producţia offshore din Golful Mexic.

Nici convenţia Partidului Republican din Carolina de Nord nu este ferită de pericolele uraganului. Un consilier al Casei Albe a anunţat că există posibilitatea ca programul republicanilor să se modifice, însă ulterior, un oficial al campaniei Trump a precizat că discursul preşedintelui Trump, de acceptare a candidaturii la prezidenţiale, se va desfăşura conform planului.

Uraganul Laura a început să scadă în intensitate pe uscat! A fost retrogradat la categoria 2

După ce a ajuns pe țărmul statului Louisiana, măturând tot ce i-a ieșit în cale, uraganul Laura, inițial un uragan de categoria 4, a fost retrogradat la categoria 2 în condițiile în care a început să scadă în intensitate pe uscat, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Uraganul Laura a atins zona de uscat, joi, cu puţin timp înainte de ora locală 1:00 sub forma unui uragan de categoria a 4-a însoţit de viteze ale vântului de 240 de kilometri la oră, în regiunea localităţii Cameron din Louisiana, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC). În cursul dimineţii de joi, uraganul a scăzut din intensitate, ajungând la categoria a 2-a (pe o scară cu cinci trepte), cu viteze maxime ale vântului de 168 de kilometri la oră, în cursul deplasării pe direcţie nordică, şi a lovit sud-vestul statului Louisiana, o zonă mlăştinoasă predispusă la inundaţii.

Adauga un comentariu