International

Urme de coronavirus în apa uzată din Barcelona! Au fost găsite cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19

Publicat: 28 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urme de coronavirus în apa uzată din Barcelona Au fost găsite cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19
româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

Viologii spanioli au găsit Urme de coronavirus în apa uzată din Barcelona. Descoperirea este unu de-a dreptul şocantă ţinând cont de faptul ca apele uzate sunt colectate din martie 2019, cu aproximativ nouă luni înainte de identificarea COVID-19 în China. Universitatea din Barcelona a dat publicării un raport care denotă faptul că virusul a fost identificat în apă pe data de 12 martie

Urme de coronavirus în apa uzată din Barcelona! Genomul datează de pe 12 martie

Viorologii din Spania au decoperit, în apele uzate din Barcelorna, virusul COVID-19. Descoperirea a fost prezentată de Universitatea din Barcelona şi este de-a dreptul şocantă ţinând cont momentul în care a fost descoperită. Conform specialiştilor, aceştia au recoltat mai multe probe din apa uzată din perioada ianuarie 2018- decembrie 2019. Genomul virusului a fost descoperit într-una dintre probe care datează de pe data de 12 martie 2019.

„Nivelurile SARS-CoV-2 au fost scăzute, dar au fost pozitive”, a declarat liderul cercetării, Albert Bosch, într-un comunicat.

Pentru siguranţă, cercetarea a fost examinată de două ori

Pentru a fi sigură informaţia, cercetarea a fost trimisă pentru o nouă examinată. Înainte de a publica informaţia, virusologii au considerat că trebuie să fie verificată de mai multe ori. Totuşi, dr. Joan Ramon Villalbi de la Societatea Spaniolă pentru Sănătate Publică şi Administraţie Sanitară a declarat pentru Reuters că este încă devreme pentru a trage concluzii definitive.

„Când ai doar un rezultat, vrei întotdeauna mai multe date, mai multe studii, mai multe probe care să-l confirme şi să excludă o eroare de laborator sau o problemă metodologică”, a spus el.

Există potenţialul unui rezultat fals pozitiv, anunţa cercetătorii

Totuşi, cercetătorii anunţa faptul că există şanse ca să existe potenţialul unui fals pozitiv cauzat de asemănarea virusului cu alte infecţii respiratorii. Cercetătorii au afirmat faptul că o depistare timpurie, chiar din Ianuarie, ar fi putut îmbunătăţi răspunsul la pandemie. Pacienţii ar fi fost diagnosticaţi greşit cu o gripă comună, iar acest lucru a dus la o transmitere comunitară.

Prof. Gertjan Medema considera că testele trebuiesc repetate pentru o acurateţe mai mare

Prof. Gertjan Medema de la KWR Water Research Institute din Olanda, a cărui echipă a început să folosească un test pentru coronavirus pe ape uzate în februarie, a sugerat că grupul din Barcelona trebuie să repete testele pentru a confirma că este într-adevăr virusul SARS-CoV-2.

Spania a înregistrat până în prezent peste 28.000 de decese confirmate

Spania a înregistrat până în prezent peste 28.000 de decese confirmate şi aproape 250.000 de cazuri de virus. La nivel mondial, virusul originar din China a făcut 497 de mii de decese şi 10 milioane de persoane au fost infectate. Cele mai multe cazuri de COVID-19 s-au produs în SUA, 2.556.465 de persoan, care este lider mondial la acest capitol, urmat de Brazilia cu un număr de 1.315.941 de cazuri şi Rusia cu 634.437 de cazuri.

În România până la această dată au fost confirmate 26.022 de cazuri de COVID-19 dintre care s-au vindecat 18.530 de persoane şi au decedat 1.589 de persoane. În România se observă o creştere a numărului de persoane care se infectează zilnic cu CORONAVIRUS, virusul din Wuhan.

Adauga un comentariu