National

Urs, lăsat să agonizeze ore întregi pe şosea – Update

Publicat: 17 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urs lăsat să agonizeze ore întregi pe şosea - Update

UPDATE: Reprezentanţii IPJ Harghita au declarat că ursul care a agonizat pe şosea, între Sovata şi Praid, a fost împuşcat de către vânători. Ulterior a fost tranchilizat, iar în această cauză poliţiştii au deschis un dosar penal. Conform IPJ Harghita, specialiştii au tranchilizat ursul care fusese rănit grav de o maşină, iar apoi medicii veterinari au stabilit că rănile suferite de acesta erau prea grave şi a fost luată decizia uciderii lui.

Animalul fost împuşcat de un vânător. Cadavrul ursului fiind ridicat apoi de pe carosabil Reprezentanţii IPJ Harghita au precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj pentru a lămuri toate aspectele care au dus la producerea acestui eveniment, menţionând că încadrarea juridică a faptei se poate modifica pe parcursul cercetărilor.

Un caz șocant s-a petrecut la Harghita. Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un vehicul în care se aflau trei persoane, dintre care un minor. Accidentul a avut loc la ieşirea din localitatea Praid. Minorul aflat în maşină a suferit un atac de panică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

„Persoanele din autoturism nu au fost rănite şi nu au fost în pericol. Un minor a suferit un atac de panică şi a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Alina Ciobotariu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul prezintă răni grave.

„În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate”, a spus Gheorghe Filip.

În momentul de față, perimetrul este asigurat de către oamenii legii. Poliţiştii şi jandarmii, deplasați la faţa locului au anunțat autorităţile competente care urmeaă să decidă ce se va întâmpla cu animalul rănit.

Ursul se află în agonie de mai bine de 16 ore, însă autoritățile încă nu au luat nicio măsură în acest sens.

„Medicul veterinar a fost acolo și a constatat că animalul nu mai are șanse la viață și trebuie să se ia o măsură în acest sens. Suntem dotați și cu un utilaj de tip volă, pentru a interveni. În aceaste 16 ore am făcut tot ce ține de competența noastră.”, a spus Gheorghe Filip, purtător de cuvânt.

„E o acțiune criminală. Poliția sper să facă o anchetă și să îi tragă la răspundere și pe medicii veterinari. Nu există nici garduri de protecție la șosea. Dacă aveam o poliție a animalelor, așa cum e și în altă parte, animalul era salvat. Am făcut nenumărate demersuri. Dăncilă nu a luat nicio măsură”, a spus Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor.

Adauga un comentariu