Razboi în Ucraina

Ursula von der Leyen vrea Ucraina în UE: „Este una dintre noi şi o vrem” – VIDEO

Publicat: 28 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ursula von der Leyen vrea Ucraina în UE Este una dintre noi şi o vrem - VIDEO
Ucraina este vrută în Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen a făcut anunțul

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea Ucraina în UE. Aceasta susţine că statul ucrainean va primi din partea Bruxelles-ului armament.

Duminică, 27 februarie 2022, Ursula von der Leyen a menţionat că va fi interzis în spaţiul aerian european intrarea aeronavelor ruseşti. De asemenea, mass – media de stat ruseşti nu vor avea acces în Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen vrea Ucraina în UE: „Avem un parcurs cu acest stat”

Preşedinta Comisiei Europene a făcut declaraţii de presă ieri, 27 februarie 2022. Aceasta a menţionat că Ucraina este una „dintre noi şi îi vrem în UE”.

Mai mult decât atât, von der Leyen a afirmat că există un parcurs cu statul ucrainenan, în care este inclusă integrarea pieţei ucrainene în piaţa unică.

„Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu. Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a spus Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

În altă ordine de idei, Von der Leyen a tintut să adauge faptul că încrederea în Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, nu mai exista.

Vorbind despre posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia, aceasta a spus: „Desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace, și condițiile să fie bune pentru partea ucraineană. Este întotdeauna mai bine să avem pace, discuții decât să avem o luptă. Dar încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodată”, a declarat Ursula von der Leyen.

Spațiul aerian european pentru Rusia, închis

Ursula von der Leyen a transmis duminică o serie de măsuri împotriva Rusiei, după ce a declanșat un război. Președinta Comisiei Europene afirmă că nu este de acord cu dezinformarea și propaganda media a Kremlinului. În consecință vor fi dezvoltate instrumente pentru interzicerea acestor miniciuni.

„În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate în Rusia sau controlate de Rusia. Acestea nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE, inclusiv avioanele private ale oligarhilor. În al doilea rând, vom interzice propaganda media a Kremlinului în UE. Rusia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea dăunătoare în Europa”, a declarat președinta Comisiei Europene, potriivt Sky News.

Bănci ruseşti, exclus din platforma SWIFT

Reamintim faptul că în urma izbucnirii unui război în Ucraina, Rusia a fost sancţionată. Pachetul de măsuri împotriva Moscovei include excluderea a mai multor bănci ruseşti din platforma interbancara SWIFT. Anunţul a fost făcut sâmbăta, 26 februarie 2022, de Ursula von der Leyen.

Sunt vizate „toate băncile ruse deja sancționate de comunitatea internațională, precum și alte instituții, dacă vă fi necesar”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului german, a cărui țară prezidează în prezent grupul G7.

Astăzi, 28 februarie 2022, este cea de-a cincea zi de război în Ucraina. Sute de morți și răniți au fost raportați în aceste zile greu încercate atât pentru statul ucrainean, cât și pentru întreaga lume. În acest context, Ursula von der Leyen vrea Ucraina în UE pentru a o feri de astfel de evenimente tragice.

 

Adauga un comentariu