Culinar

Urzici mestecate. Cum să pregătești rapid o mâncare de post gustoasă și sănătoasă

Publicat: 05 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urzici mestecate. Cum să pregătești rapid o mâncare de post gustoasă și sănătoasă
Mâncarea de urzici mestecate este delicioasă și sănătoasă, fiind ideală în zilele de post alături de alte bucate alese.

Dacă vrem să facem în zilele de post o mâncare delicioasă, ideală este rețeta de urzici mestecate. Acest preparat este ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Urizicile mestecate au o savoare aparte și reprezintă pentru organism o sursă bogată de vitamine. Iată cum să pregătești rapid o mâncare de post gustoasă și sănătoasă.

Urzici mestecate

Când vine vorba de mâncărurile de post cu urzici, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este rețeta de urzici mestecate. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de câteva ingrediente, dar mai ales de urzici proaspete, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă.

Acest preparat este ideal în zilele cu restricții alimentare, dar poate fi servit ori de câte ori vrem să revitalizăm organismul după sezonul rece. Pe lângă urzicile mestecate, putem face pentru cei dragi și un pilaf de orez cu ciuperci. Savurosul pilaf de orez cu ciuperci este recomandat nu doar în zilele de post, ci și în perioadele în care suntem la dietă și vrem să scăpăm de câteva kilograme în plus.

Pe lângă urzici, gospodinele mai pregătesc în sezonul de primăvară și niște mâncăruri delicioase cu spanac. De exemplu, spanacul la tigaie este ușor de gătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Toate aceste rețete sunt ideale în zilele de post și nu numai.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare sănătoasă și gustoasă

Pentru delicioasa rețetă de urzici mestecate vom avea nevoie de 6 grămezi de urzici, 1 lingură de făină, 3 căței de usturoi și 1 ceapă. Mai întâi se spală bine urzicile apoi se pun la opărit într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se lasă urzicile la fiert pentru 5 minute apoi se scurg de apă, se lasă la răcit și se toacă mărunt. Se păstrează o cană din apa în care au fiert urzicile. Ceapa se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. La fel se procedează și cu usturoiul. Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune ceapa la călit și se lasă până când aceasta devine translucidă. După aceea se pun urzicile tocate împreună cu usturoiul mărunțit și cana cu apa în care au fiert urzicile. Se amestecă foarte bine pentru a nu se prinde mâncarea de tigaie.

Când compoziția de urzici mestecate se îngroașă ușor se ia de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește împreună cu o mămăligă caldă, alături de orez sau de carne de pui, în funcție de preferințe. Această rețetă de urzici mestecate poate fi transformată ușor într-una de post sau adaptată după gustul fiecăruia.

Mâncarea de urzici mestecate este delicioasă și sănătoasă, fiind ideală în zilele de post alături de alte bucate alese. Când vine vorba de mâncărurile cu urzici, gospodinele se întrec în tot felul de rețete ca pe vremea bunicii. Urzicile mestecate sunt ușor de făcut și pot fi servite ca atare, da la fel de bine merg asezonate cu o friptură gustoasă sau cu un orez cu ciuperci.

Adauga un comentariu