Eveniment-Social

USLIP Iaşi: ”Educația încotro?”! Nu s-a luat nici un fel de angajament

Publicat: 29 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USLIP Iaşi Educația încotro Nu s-a luat nici un fel de angajament

Așa cum se știe, în Comisia de învățămȃnt a Senatului Romȃniei a avut loc o dezbatere preliminară, de tatonare – ,,Educația încotro?” cu intenția declarată de a elabora o nouă lege a Educației.
La această acțiune au fost invitate să participe federațiile sindicale, de părinți și ale elevilor.
Din cele trei federații din învățămȃnt au fost prezente doar două dintre acestea, mai exact FSLI și ALMA MATER.
Precizăm, din informațiile transmise către USLIP Iaşi, că nu s-a luat nici un fel de angajament și a fost doar o discuție de tatonare.

Este cunoscut faptul că prin inițiativa domnului Senator Liviu Pop și a doamnei Senator Ecaterina Andronescu s-a făcut acea modificare a articolului 66 prin care se aduc prejudicii grave atȃt cadrelor didactice, cȃt și elevilor.
Conducerea USLIP IAȘI, în numele celor aproximativ 9000 de membri de sindicat pe care îi reprezintă, consideră că o dezbatere așezată pentru o viitoare lege a Educației Naționale trebuie să aibă loc la Ministerul Educației Naționale, indiferent de coloratură politică, vremelnică, pe care această instituție ar putea-o avea.
Mai mult, considerăm că pȃnă la viitoarele alegeri locale și generale, principala prioritate trebuie să fie doar anularea consecințelor produse de modificarea art. 66 ce poate avea un efect devastator în condițiile actuale, atȃt pentru resursa umană, dar și pentru profilul de formare al elevilor.

USLIP Iaşi respinge cu fermitate atacurile venite pe rețelele social-media prin care FSLI-ul este acuzat de o așa-zisă abdicare sau capitulare. De asemenea, nu suntem de acord nici cu punctul de vedere al celei de a doua federație din învățămȃntul preuniversitar care își face un titlu de glorie din neparticiparea la această dezbatere. Mai mult, considerăm că prin prisma experiențelor legislative catastrofale emanate de către această Comisie de învățămȃnt condusă de către Liviu Pop, trebuie să fie prezente toate entitățile, tocmai pentru a preîntȃmpina pe viitor decizii, hotărȃri, îndreptate împotriva sistemului educațional. Participarea tuturor federațiilor pe o platformă comună este obligatorie la orice discuție care vizează învățămȃntul preuniversitar.
Vă asigurăm că USLIP IAȘI nu va accepta niciun fel de formă de abdicare, capitulare sau lezare a intereselor membrilor de sindicat din județul Iași!

Adauga un comentariu